Netneutraliteit wordt waarschijnlijk in de wet vastgelegd

Naar aanleiding van een debat in de Tweede Kamer gisteren is duidelijk geworden dat de netneutraliteit waar al een tijdje over gesproken wordt in de wet zal worden vastgelegd. Als alles goed gaat tenminste.

Maxime VerhagenDe wet is er nog niet officieel doorheen, maar het werd wel duidelijk dat een meerderheid van de Kamer voor is. De indieners van het voorstel, D66, GroenLinks, Pvda en SP konden rekenen op steun van CDA en PVV, en van minister Verhagen. En dat leidt tot de conclusie dat de Kamer het voorstel vrijwel zeker zal aannemen als er dinsdag over gestemd wordt. Alleen de VVD was tegen, een Kamerlid diende zelfs een dubieus voorstel dat het tegenovergestelde wil bereiken in.

Daarmee wordt Nederland het tweede land ter wereld, na Chili, dat vrije toegang tot het internet in de wet vastlegt. Volgens Verhagen heeft dat er niets mee te maken dat we daarin nou zo graag voor willen lopen op Europees niveau: “We lopen nu Europees gezien voorop, maar dat komt omdat we hier eerder en heviger zijn geconfronteerd met plannen om concurrerende diensten te gaan belasten dan de andere landen. Dat is een feit, daar hebben wij niet om gevraagd,” aldus Verhagen.

Het wetsvoorstel houdt in dat iedereen vrij toegang heeft tot het internet ongeacht welke dienst hij wil gebruiken, en daarmee worden ideeën van KPN en Vodafone om klanten extra te laten betalen voor diensten als WhatsApp en Skype onmogelijk gemaakt. Daarmee staat het besluit overigens haaks op de uitkomst van een onderzoek van Vodafone: die provider publiceerde gisteren dat uit onderzoek was gebleken dat mensen helemaal geen netneutraliteit willen.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters