Netneutraliteit wordt waarschijnlijk in de wet vastgelegd

Naar aanleiding van een debat in de Tweede Kamer gisteren is duidelijk geworden dat de netneutraliteit waar al een tijdje over gesproken wordt in de wet zal worden vastgelegd. Als alles goed gaat tenminste.

Maxime VerhagenDe wet is er nog niet officieel doorheen, maar het werd wel duidelijk dat een meerderheid van de Kamer voor is. De indieners van het voorstel, D66, GroenLinks, Pvda en SP konden rekenen op steun van CDA en PVV, en van minister Verhagen. En dat leidt tot de conclusie dat de Kamer het voorstel vrijwel zeker zal aannemen als er dinsdag over gestemd wordt. Alleen de VVD was tegen, een Kamerlid diende zelfs een dubieus voorstel dat het tegenovergestelde wil bereiken in.

Daarmee wordt Nederland het tweede land ter wereld, na Chili, dat vrije toegang tot het internet in de wet vastlegt. Volgens Verhagen heeft dat er niets mee te maken dat we daarin nou zo graag voor willen lopen op Europees niveau: “We lopen nu Europees gezien voorop, maar dat komt omdat we hier eerder en heviger zijn geconfronteerd met plannen om concurrerende diensten te gaan belasten dan de andere landen. Dat is een feit, daar hebben wij niet om gevraagd,” aldus Verhagen.

Het wetsvoorstel houdt in dat iedereen vrij toegang heeft tot het internet ongeacht welke dienst hij wil gebruiken, en daarmee worden ideeën van KPN en Vodafone om klanten extra te laten betalen voor diensten als WhatsApp en Skype onmogelijk gemaakt. Daarmee staat het besluit overigens haaks op de uitkomst van een onderzoek van Vodafone: die provider publiceerde gisteren dat uit onderzoek was gebleken dat mensen helemaal geen netneutraliteit willen.

Bron: Nu.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters