Netwerk T-Mobile heeft last van smartphones – Update

Een woordvoerder van T-Mobile heeft bevestigd dat het netwerk van de telco te kampen heeft met storingen door het aantal smartphones dat op het netwerk zit. Het dataverkeer is exponentieel gestegen bij T-Mobile waardoor het netwerk storingen vertoont.

Een woordvoerder van T-Mobile heeft tegenover Tweakers.net bevestigd dat het netwerk van de telco storingen vertoont. Klanten met een smartphone die op hun 3G-netwerk zitten, zijn als gevolg hiervan vaak onbereikbaar doordat het netwerk de druk niet aan kan. Door het hoge aantal iPhones dat de het bedrijf verkocht heeft in Nederland zijn er flink meer mensen die gebruik maken van het internet, waardoor het netwerk veel meer data moet verwerken dan het momenteel aan kan. Klanten kunnen hierdoor onbereikbaar zijn of gesprekken worden gelijk doorgeschakeld naar de voicemail, waarna klanten een sms krijgen dat ze gemiste oproepen hebben.

T-Mobile laat tegenover Tweakers ook weten dat het probleem niet op korte termijn opgelost kan worden. Hiervoor dienen extra masten geplaatst te worden waar T-Mobile al mee begonnen zou zijn. Het bedrijf kan dan ook nog niet aangeven wanneer de storingen verholpen zijn en of klanten in aanmerking komen voor compensatie.

Update op 29/05/2010 om 13:30 uur:

T-Mobile heeft inmiddels een speciale pagina in het leven geroepen om de klachten op een rijtje te krijgen. De telco zal na het invullen van het formulier contact met de klant opnemen, zo belooft het.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters