Netwerk T-Mobile in de VS gehackt, grap of echt?

Een groep hackers heeft geclaimd dat zij bedrijfsgegevens van T-Mobile in hun bezit hebben gekregen, zij hebben dit via mail bekend gemaakt. In deze mail bieden ze de gegevens per opbod aan. Of ze de gegevens daadwerkelijk in hun bezit hebben is niet duidelijk, hierdoor wordt gedacht dat het een grap is.

T_mobile

De gegevens die ze te koop aanbieden omvatten financiële gegevens, geheime documenten, databases, scripts en programma’s van bedrijfsservers van T-Mobile. De hackers zeggen dat ze contact hebben opgenomen met concurrenten van T-Mobile maar deze schijnen niet erg geïnteresseerd te zijn in de aangeboden gegevens.

De reden waarom er erg sceptisch gereageerd wordt op de hackers is omdat het allemaal wel erg onwaarschijnlijk lijkt. De hackers gebruikten bijvoorbeeld een e-mailadres dat waarschijnlijk bij de benaderde bedrijven niet eens door de spamfilters is heengekomen, namelijk pwnmobile@safemail.net. Opmerkelijk is ook dat T-Mobile nog niet publiekelijk heeft gereageerd op dit voorval.

Aan de andere kant zijn er aanwijzingen dat het wel om een echte hack gaat. Reacties van anonieme ex-werknemers van T-Mobile beweren dat ze van de lijst met gestolen informatie dingen herkennen, zoals server- en netwerknamen. Een ander geloofwaardig iets is dat de lijst met bedrijfsgegevens erg precies is opgesteld.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters