Netwerk T-Mobile in de VS gehackt, grap of echt?

Een groep hackers heeft geclaimd dat zij bedrijfsgegevens van T-Mobile in hun bezit hebben gekregen, zij hebben dit via mail bekend gemaakt. In deze mail bieden ze de gegevens per opbod aan. Of ze de gegevens daadwerkelijk in hun bezit hebben is niet duidelijk, hierdoor wordt gedacht dat het een grap is.

T_mobile

De gegevens die ze te koop aanbieden omvatten financiĆ«le gegevens, geheime documenten, databases, scripts en programma’s van bedrijfsservers van T-Mobile. De hackers zeggen dat ze contact hebben opgenomen met concurrenten van T-Mobile maar deze schijnen niet erg geĆÆnteresseerd te zijn in de aangeboden gegevens.

De reden waarom er erg sceptisch gereageerd wordt op de hackers is omdat het allemaal wel erg onwaarschijnlijk lijkt. De hackers gebruikten bijvoorbeeld een e-mailadres dat waarschijnlijk bij de benaderde bedrijven niet eens door de spamfilters is heengekomen, namelijk pwnmobile@safemail.net. Opmerkelijk is ook dat T-Mobile nog niet publiekelijk heeft gereageerd op dit voorval.

Aan de andere kant zijn er aanwijzingen dat het wel om een echte hack gaat. Reacties van anonieme ex-werknemers van T-Mobile beweren dat ze van de lijst met gestolen informatie dingen herkennen, zoals server- en netwerknamen. Een ander geloofwaardig iets is dat de lijst met bedrijfsgegevens erg precies is opgesteld.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters