New York bouwt telefooncellen om tot gratis skype-terminals

New York bouwt 250 oude telefooncellen om tot een soort terminals, waarin in plaats van een telefoon een scherm hangt. Je kunt er gratis bellen en straks ook Skypen.

New York telefooncel

De belkosten worden gedekt met inkomsten van advertenties die op het 32 inch scherm worden getoond. De schermen worden ‘hufterproof’ gemaakt; ze zijn stof- en waterdicht en schoonmaken kan door er even een brandslang op te zetten.

De terminals bieden de gebruiker breedband internet. Later krijgen ze ook WiFi zodat ze veranderen in een soort gratis hotspot; je kunt dan in de buurt van een telefooncel gratis Skypen met je eigen smartphone.

De advertenties bieden informatie over nabijgelegen bedrijven zoals restaurants, winkels, toeristische attracties en bovendien kun je er verkeersinformatie op zien.

De eerste 250 telefooncellen worden later, naar men hoopt, gevolgd door de overige 12.800 telefooncellen die de stad rijk is. De cellen worden nu uitgebaat door een bedrijf, maar het contract loopt in oktober 2014 af. New York verdient momenteel 18 miljoen euro per jaar met de telefooncellen, verwacht wordt dat die opbrengst flink stijgt na de ombouw tot webterminals. De gemeente wil 36 procent van de advertentie-opbrengst incasseren.

Bron: CNET

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters