New York Times: 'Geen kleinere iPhone in de maak'

Verschillende kranten en blogs in Amerika wisten het zeker: Apple zou een soort mini-iPhone in de maak hebben, een iPhone Nano. Maar volgens de gezaghebbende krant The New York Times is daar niets van waar.

Apple iPhone 4 piano

Verschillende bronnen hadden de afgelopen dagen gemeld dat zij met Apple-werknemers hadden gesproken die de mini-iPhone zelf hadden gezien.

The New York Times meldt echter dat Apple zich wel beraadt op manieren om de iPhone in de toekomst goedkoper te maken, maar daarbij wordt het toestel niet kleiner. Ook probeert Apple er de mogelijkheid van stembesturing in te krijgen.

De iPhone Nano zit dus niet in de pijplijn. De ingenieurs van Apple zijn nu bezig de laatste hand te leggen aan het ontwerp van de volgende iPhone, die zal lijken op de iPhone 4. Komende zomer zal het toestel op de markt komen.

Apple zou volgens een van de bronnen van de krant afzien van de kleinere versie omdat die in de productie niet veel goedkoper zou zijn dan de grote iPhone. Ook wordt de bediening van een kleiner toestel lastiger. En een derde reden om de iPhone Nano niet uit te brengen: de ontwikkelaars van de 300.000 apps in de App Store zouden voor het kleinere schermformaat een speciale versie van hun software moeten schrijven. Dat wil Apple voorkomen.

In plaats van de kleinere, goedkopere iPhone zou Apple liever bij de strategie blijven om de prijzen van oudere iPonemodellen te laten dalen als er een nieuwe versie wordt aangekondigd.

Ook zou Apple proberen de prijs van het toestel te drukken door verschillende componenten te wijzigen om de kosten omlaag te brengen.

Wat de stembesturing betreft, dit wil Apple volgens de NYT doen om meer mensen in staat te stellen het apparaat te bedienen, vooral mensen die moeite hebben met het onscreen toetsenbord.

De bronnen van The New York Times melden dat het nog altijd de bedoeling is om de cloud-dienst MobileMe gratis te maken.

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters