Nextbit belooft 'geweldige' eerste smartphone op 1 september

Nextbit was een startend bedrijfje dat apps maakte onder leiding van een voormalige hoge piet bij Google. Toen werd besloten om ook telefoons te gaan produceren. Daarvoor werd een voormalige hoge piet van HTC ingehuurd. Zij beloven dat op 1 september een ‘geweldige’ smartphone het licht zal zien, die niet duurder wordt dan pakweg 350 euro.

Nextbit belooft 'geweldige'  eerste smartphone op 1 september nextbit tom moss cyanogen kirt mcmaster

“Het wordt een verrekte geweldige telefoon”, meldt CEO Tom Moss, die tot voor kort in de top zat van de Androidafdeling van Google. Samen met Scott Croyle, die als designchef bij HTC het design van de HTC One heeft bedacht, wil hij een high-end smartphone voor pakweg dezelfde prijs aanbieden als de OnePlus Two. Of de Moto X Style, die ook in hetzelfde prijssegment zit.

Het duo belooft met iets heel anders aan te komen dan de smartphones die nu in de winkel liggen. Maar veel onthullen ze er niet over in de interviews die ze hierover als opwarmertjes aan belangrijke Amerikaanse techblogs hebben gegeven. Die techblogs kijken vooral naar de achtergrond van het duo om de claim dat er iets heel bijzonders gaat gebeuren serieus te nemen. Door de zeer grote kennis van Android op het diepste niveau en het ontwerpen van premium telefoons, hopen ze – nee, weten ze – dat hun eerste Nextbit-telefoon een kaskraker gaat worden.

En dat is bijzonder in een tijd waarin Microsoft zijn mobiele afdeling almaar blijft uitkleden, HTC op de rand van zijn bestaan bungelt en zelfs Samsung afglijdt in de gunst van consumenten. Alleen Apple blijft enorme winsten maken op zijn smartphone.

Het geheim van de heren lijkt de software te zijn, waar Nextbit eigenlijk mee is begonnen. “De telefoon zal beter functioneren naarmate de tijd vordert, en op een hoger niveau presteren vanwege de software-verbeteringen.” Opslaggeheugen schijnt geen probleem te zijn op de Nextbit-telefoon, hoewel dit schijnt te slaan op een cloudopslag die dit moet aanvullen. De telefoon moet langer mee kunnen gaan dan normale smartphones, die na een jaar of twee wel hun ‘end of life’ hebben bereikt en geen updates meer ontvangen. Dat zal met de Nextbit-producten niet gebeuren; die blijven langer genieten van software-ondersteuning.

Bron: Engadget, CNET

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters