Nextbit belooft 'geweldige' eerste smartphone op 1 september

Nextbit was een startend bedrijfje dat apps maakte onder leiding van een voormalige hoge piet bij Google. Toen werd besloten om ook telefoons te gaan produceren. Daarvoor werd een voormalige hoge piet van HTC ingehuurd. Zij beloven dat op 1 september een ‘geweldige’ smartphone het licht zal zien, die niet duurder wordt dan pakweg 350 euro.

Nextbit belooft 'geweldige'  eerste smartphone op 1 september nextbit tom moss cyanogen kirt mcmaster

“Het wordt een verrekte geweldige telefoon”, meldt CEO Tom Moss, die tot voor kort in de top zat van de Androidafdeling van Google. Samen met Scott Croyle, die als designchef bij HTC het design van de HTC One heeft bedacht, wil hij een high-end smartphone voor pakweg dezelfde prijs aanbieden als de OnePlus Two. Of de Moto X Style, die ook in hetzelfde prijssegment zit.

Het duo belooft met iets heel anders aan te komen dan de smartphones die nu in de winkel liggen. Maar veel onthullen ze er niet over in de interviews die ze hierover als opwarmertjes aan belangrijke Amerikaanse techblogs hebben gegeven. Die techblogs kijken vooral naar de achtergrond van het duo om de claim dat er iets heel bijzonders gaat gebeuren serieus te nemen. Door de zeer grote kennis van Android op het diepste niveau en het ontwerpen van premium telefoons, hopen ze – nee, weten ze – dat hun eerste Nextbit-telefoon een kaskraker gaat worden.

En dat is bijzonder in een tijd waarin Microsoft zijn mobiele afdeling almaar blijft uitkleden, HTC op de rand van zijn bestaan bungelt en zelfs Samsung afglijdt in de gunst van consumenten. Alleen Apple blijft enorme winsten maken op zijn smartphone.

Het geheim van de heren lijkt de software te zijn, waar Nextbit eigenlijk mee is begonnen. “De telefoon zal beter functioneren naarmate de tijd vordert, en op een hoger niveau presteren vanwege de software-verbeteringen.” Opslaggeheugen schijnt geen probleem te zijn op de Nextbit-telefoon, hoewel dit schijnt te slaan op een cloudopslag die dit moet aanvullen. De telefoon moet langer mee kunnen gaan dan normale smartphones, die na een jaar of twee wel hun ‘end of life’ hebben bereikt en geen updates meer ontvangen. Dat zal met de Nextbit-producten niet gebeuren; die blijven langer genieten van software-ondersteuning.

Bron: Engadget, CNET

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters