‘Zo zien de Nexus smartphones van 2016 er uit’

Een render ontworpen op basis van betrouwbare bronnen binnen de industrie geeft een goed beeld van hoe de nieuwe Nexus smartphones er uit gaan zien. Een ding is duidelijk: Google neemt de controle over.

Nexus

Elk jaar ontwikkelt Google in samenwerking met een grote smartphonefabrikant nieuwe Nexus smartphones. Nexus toestellen zijn een voorbeeld van Google’s visie voor hoe een Android smartphone er op dat moment uit moet zien. Dan hebben we het naast de nieuwste versie van Android ook over bepaalde ontwerpkeuzes. Daarnaast garanderen Nexus smartphones altijd rechtstreekse en razendsnelle Android-updates van Google en een excellente ondersteuning van ontwikkelaars. De Android community kijkt dan ook elk jaar halsreikend uit naar de onvermijdelijke nieuwe generatie Nexus smartphones.

Google’s eigen smartphone

Vooral dit jaar is het nog interessanter dan andere jaren omdat geruchten de ronde doen dat Google meer de controle wil hebben over Nexus smartphones. Dat zou niet alleen moeten zorgen voor een meer uitgesproken ontwerp maar bijvoorbeeld ook voor de afwezigheid van het logo van samenwerkende fabrikanten zoals dit jaar dus HTC. Of brengt Google toch los van de Nexus smartphones een geheel zelf ontwikkelde smartphone uit? We gaan het mee maken, maar in de tussentijd heeft Android Police een render bemachtigd van zowel de Nexus Marlin en de Nexus Sailfish, de twee nieuwe toestellen van HTC waarvan de vermeende specificaties eerder al lekten.

Veranderende details

Vergis je dus niet, we hebben het hier over een render die Android Police zelf heeft ontworpen op basis van betrouwbare bronnen en eerdere geruchten. Kleine details, zoals de afmetingen, randen of plaatsing van zelfs de knoppen kan dus afwijken. Volgens een betrouwbare bron van de site staat er geen HTC logo op de achterkant van het toestel, waarmee de geruchten dus blijken te kloppen dat Google de controle overneemt. Toch zouden dat soort details nog kunnen veranderen. Voor het echte uiteindelijke ontwerp moeten we dus persrenders af wachten, maar deze afbeelding geeft wel een goed beeld van hoe beide modellen er waarschijnlijk uit gaan zien.

Nexus

Nexus Marlin en Sailfish

Je zult al opgemerkt hebben dat er maar een render is, terwijl we het over zowel de Marlin als Sailfish hebben. Dat komt omdat beide toestellen waarschijnlijk exact dezelfde specificaties en ontwerp hebben, met enkel de schermgrootte als verschil. Perfect dus voor consumenten die liever een kleinere smartphone willen zonder gelijk ook mindere specificaties te krijgen. Zoals je ziet steekt de camera van de nieuwe toestellen niet uit, wat goed nieuws is. Volgens Android Police hebben beide modellen een aluminium behuizing, dus geen polycarbonaat.

De randen aan de achterkant van beide toestellen zijn lichtelijk gebogen, met in het midden de vingerprintscanner op dezelfde locatie als bij de modellen van vorig jaar. Volgens betrouwbare bronnen kunnen consumenten kiezen tussen een standaard aluminium grijs, zwart en misschien zelfs een nieuwe kleur genaamd elektrisch blauw. Daarbij valt het op dat bepaalde kleuren volgens Android Police een witte voorkant krijgen, terwijl de achterkant van de modellen dan wel gekleurd is.

Google neemt de controle over

Wat vooral opvalt aan het ontwerp van de nieuwe Nexus toestellen is dat het ontwerp van de HTC 10 haast nergens terugkomt. Normaliter kun je elk jaar het standaard ontwerp van de fabrikant in kwestie terug herkennen in zijn Nexus smartphones, maar daar is dit jaar geen sprake van. Met het enkele “G” logo en de afwezigheid van het Nexus logo lijkt het er op dat Google echt zijn eigen smartphones uit wil gaan brengen. Volgens de bron is dat ook daadwerkelijk Google’s plan. Merken zoals bijvoorbeeld HTC en Huawei zouden vanaf nu alleen de nieuwe Nexus toestellen produceren, maar Google neemt qua ontwerpkeuzes en branding totaal de controle over. Wij zijn zeer benieuwd! Is dit dan toch de mysterieuze Google smartphone?

Bron: Android Police

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters