'Nexus 3 loopt op Tegra 3 quadcore processor'

Dat er nieuwe Nexus-telefoons van Google aankomen, wisten we al van Android-baas Andy Rubin. Nu gaat het gerucht dat de Nexus 3, als die zo gaat heten, de quadcore Tegra 3 processor van NVIDIA aan boord krijgt. En daarmee wordt het een bloedsnel apparaat.

nVidia logo

De Nexus 3 zou wel eens voor het eind van 2011 het licht kunnen zien, en er wordt al druk gespeculeerd welke laatste technologieën Google hier in wil laten stoppen. Tegen het eind van dit jaar zullen de verschillende telefoon- en tabletversies van Android opgaan in Android Ice Cream Sandwich, en dat zou een mooi moment zijn om er weer een nieuwe Nexus uit te gooien.

Tegen die tijd is NVIDIA ook klaar met de ontwikkeling voor massaproductie van de quadcoreprocessor Tegra 3. De modernste smartphones die nu in omloop zijn, hebben nog een Tegra 2 dualcore processor, net als alle Android tablets.

Het gerucht over de Tegra 3 in de volgende Nexustelefoon werd nog eens aangewakkerd door de woorden van NVIDIA’s CEO Jen-Hsun Huang, die meldde dat er met Google innig werd samengewerkt aan Ice Cream Sandwich. Hij zei verder ”dat het een heel belangrijk besturingssysteem van een nieuwe generatie wordt, gebaseerd op Honeycomb en ik verwacht dat het echt geweldig wordt. We werken nauw samen met het Google team, en Tegra zal zeker prachtig worden voor Ice Cream als dat wordt gepresenteerd.”

Daaruit blijkt dat Google en NVIDIA samenwerken om iets te produceren, en het kan bijna niet anders dan dat er Nexus-hardware met de volgende generatie Tegra processoren aan zit te komen. Huang wilde er weinig over kwijt, alleen dat het allemaal ‘geweldige’ producten zijn die pas op de markt worden gebracht als ze ‘geweldig’ zijn. En met die superlatieven moeten we het even doen. Behalve de constatering dat de Tegra 3 nog eens vijfmaal sneller is dan de Tegra 2, die nu in de allersnelste smartphones zit.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters