Nexus 5 vanaf woensdag in Nederland te koop voor 459 euro

Webshop Belsimpel.nl heeft zojuist aangekondigd de Nexus 5 vanaf woensdag te gaan verkopen. De webshop zal zowel de witte als de zwarte variant gaan verkopen voor 459 euro. Het gaat om de Nederlandse versie van het toestel met 16GB aan opslag.

Ondanks dat Google het toestel nog niet officieel heeft aangekondigd zal de webshop vanaf woensdag de eerste toestellen gaan uitleveren. De Nexus 5 is los te koop voor 459 euro maar het toestel is ook verkrijgbaar in samenwerking met diverse abonnementen. De webshop laat weten voldoende voorraad te hebben en geen schaarste te verwachten. De webshop benadrukt dat het om de Nederlandse versie van het toestel gaat en dus niet de geïmporteerde versie zoals met de iPhone 5s en 5c het geval was.

Het enige model dat de webshop voert is de 16GB variant. Volgens de specificaties op de website gaat het om een telefoon met een 5-inch scherm, 2.3GHz quad-core processor en 2GB aan werkgeheugen. De batterij beschikt over een capaciteit van 2.300mAh en het toestel zal draadloos oplaadbaar zijn. De camera kan foto’s schieten op een resolutie van 8-megapixel en is voorzien van optische beeldstabilisatie. De Nexus 5 is voorzien van de laatste versie van Android, dat de codenaam KitKat meekrijgt.

Officieel heeft Google haar nieuwe vlaggenschip nog niet aangekondigd. Volgens eerdere geruchten zal dat aanstaande vrijdag gebeuren maar aangezien de telefoon woensdag in de verkoop gaat zal dit mogelijk vervroegd worden.

We hebben fabrikant LG om een reactie gevraagd omtrent de Nederlandse lancering van de Nexus 5.

Update op 28/10/2013 om 16:13:

Belsimpel.nl heeft de bestelmogelijkheid inmiddels weer uitgeschakeld. De webshop schrijft “LG Nederland kon de Nexus 5 niet officieel bevestigen, daarom hebben wij het toestel voorlopig offline gehaald”.

Nieuwe persrenders witte LG Nexus 5 op twitter gezet bxmt7juciaaep7k 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Ik vind het wel opmerkelijk dat het direct Nederlandse stock is. Wellicht gaat Google ook in de NL Play Store devices verkopen? Of zouden ze de release nou eindelijk direct op orde hebben? Overigens vind ik 459 nog steeds een erg schappelijke prijs, ondanks dat het waarschijnlijk €100 meer is dan in de Play Store.

  1. Eddddd -

   Ik vind het bepaald geen schappelijke prijs. Wel logisch dat hij hier duurder is, in Amerika verdienen ze er weinig tot niets aan en de kopers in Europa moeten dat compenseren. Hoezeer ik ook om onze Amerikaanse medemens geef, ik ga niet teveel betalen zodat zij het goedkoper kunnen kopen 🙂

   1. Dominick -

    Ja, als je het daar tegen af gaat zetten ben ik het helemaal met je eens. Dat verschil is inderdaad belachelijk. Maar als je kijkt wat je krijgt voor dat geld is het niet verkeerd vind ik.

 2. ger adriaans -

  Nederlanders kunnen weer de hoofdprijs betalen, haal hem lekker weer in Duitsland. Scheelt zeker een flink bedrag.

  -Edit- Via deze site http://www.weship-it.com/Home/Dutch is de Nexus 5 32GB (uitgaande van een Google Play prijs van USD 399) compleet met alle bijkomende kosten (kopen en verzenden) ongeveer 360-370 euro!

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters