‘Nexus 5X en 6P krijgen toch vingerafdrukscanner gebaren’

Android 7.1 brengt een aantal toevoegingen met zich mee. Daaronder valt onder andere ondersteuning voor gebaren met de vingerafdrukscanner. Google heeft eerder gezegd dat zowel de Nexus 5X als de 6P dit niet zullen krijgen, omdat de hardware hier niet geschikt voor is. Toch lijkt het er op dat Google bezig is met het updaten van de firmware van het toestel, waardoor het wel mogelijk wordt.

Nexus

De Nexus 5X en de Nexus 6P waren vorig jaar de vlaggenschepen van Google. De 5X is gemaakt door LG, terwijl de 6P ontwikkeld is door de Chinese smartphonefabrikant Huawei. Beide toestellen hebben recentelijk een update naar Android 7.0 Nougat ontvangen. Als je ingeschreven bent voor het Android-betasysteem, kun je zelfs al een ontwikkelaarsversie van Android 7.1.1 Nougat op je toestel installeren. Hier zitten natuurlijk wel een aantal bugs in, wat te verwachten is in een beta-update. Zowel de Nexus 5X als de 6P beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel.

Vingerafdrukscanner gebaren

google pixel vingerafdrukscanner
Vingerafdrukscanner van de Google Pixel

In Android 7.1.1 Nougat is het onder andere mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken voor meer dan alleen je telefoon ontgrendelen of betalingen doen. Android 7.1.1 heeft bijvoorbeeld de optie om de notificaties te laten zien als er tegen de scanner naar beneden wordt geveegd. Dit kan tot nu toe nog alleen op de Google Pixel en Pixel XL. Veel mensen dachten en hoopten dat Google dit ook zou implementeren in de Nexus 5X en 6P, maar dit werd niet in de update toegevoegd.

Ook smartphonefabrikant Huawei biedt een soortgelijk optie. Deze fabrikant maakt het mogelijk om bijvoorbeeld door foto’s te scrollen met de vingerafdrukscanner. Deze telefoons hebben de juiste hardware om dit mogelijk te maken.

Geruchten

Toch zijn er geruchten dat Google werkt aan nieuwe firmware voor zowel de Nexus 5X als de 6P om deze toevoeging alsnog door te voeren naar deze toestellen. Google heeft officieel gezegd tegen Android Police dat ze aan het evalueren zijn over de eventuele toevoeging voor beide toestellen. Google heeft geen verdere informatie vrijgegeven.

Bron: Android Police

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters