‘Nexus 5X en 6P krijgen toch vingerafdrukscanner gebaren’

Android 7.1 brengt een aantal toevoegingen met zich mee. Daaronder valt onder andere ondersteuning voor gebaren met de vingerafdrukscanner. Google heeft eerder gezegd dat zowel de Nexus 5X als de 6P dit niet zullen krijgen, omdat de hardware hier niet geschikt voor is. Toch lijkt het er op dat Google bezig is met het updaten van de firmware van het toestel, waardoor het wel mogelijk wordt.

Nexus

De Nexus 5X en de Nexus 6P waren vorig jaar de vlaggenschepen van Google. De 5X is gemaakt door LG, terwijl de 6P ontwikkeld is door de Chinese smartphonefabrikant Huawei. Beide toestellen hebben recentelijk een update naar Android 7.0 Nougat ontvangen. Als je ingeschreven bent voor het Android-betasysteem, kun je zelfs al een ontwikkelaarsversie van Android 7.1.1 Nougat op je toestel installeren. Hier zitten natuurlijk wel een aantal bugs in, wat te verwachten is in een beta-update. Zowel de Nexus 5X als de 6P beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel.

Vingerafdrukscanner gebaren

google pixel vingerafdrukscanner
Vingerafdrukscanner van de Google Pixel

In Android 7.1.1 Nougat is het onder andere mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken voor meer dan alleen je telefoon ontgrendelen of betalingen doen. Android 7.1.1 heeft bijvoorbeeld de optie om de notificaties te laten zien als er tegen de scanner naar beneden wordt geveegd. Dit kan tot nu toe nog alleen op de Google Pixel en Pixel XL. Veel mensen dachten en hoopten dat Google dit ook zou implementeren in de Nexus 5X en 6P, maar dit werd niet in de update toegevoegd.

Ook smartphonefabrikant Huawei biedt een soortgelijk optie. Deze fabrikant maakt het mogelijk om bijvoorbeeld door foto’s te scrollen met de vingerafdrukscanner. Deze telefoons hebben de juiste hardware om dit mogelijk te maken.

Geruchten

Toch zijn er geruchten dat Google werkt aan nieuwe firmware voor zowel de Nexus 5X als de 6P om deze toevoeging alsnog door te voeren naar deze toestellen. Google heeft officieel gezegd tegen Android Police dat ze aan het evalueren zijn over de eventuele toevoeging voor beide toestellen. Google heeft geen verdere informatie vrijgegeven.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Samsung Galaxy Note 8 teaser

Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters