Nexus 5X maakt Nexustelefoons weer bereikbaar

LG en Google slaan zoals verwacht voor een derde keer de handen in een voor een Nexussmartphone. De Nexus 5X zorgt ervoor dat de Nexuslijn weer voor iedereen bereikbaar wordt.

Google Nexus 5X

De Nexus 5X wordt wat lager in de markt gezet dan de Nexus 6P, met een plastic behuizing en wat eenvoudiger hardware. Twee zaken die de Nexus 6 vorig jaar voor velen onbereikbaar maakten, het grote scherm en de hoge prijs, zijn aangepakt. De Nexus 5X is met zijn 5,2-inch display vrij gemiddeld qua formaat en zal in Amerika voor $379 over de toonbank gaan. Waarschijnlijk zal het toestel in Europa wat duurder worden; hoeveel precies is nog niet bekend.

De specificaties van de Nexus 5X zijn helemaal niet verkeerd. De smartphone heeft een 5,2-inch ips-display met een resolutie van 1080×1920 pixels en is voorzien van en Snapdragon 808-processor. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en intern ligt 16GB of 32GB aan opslagruimte. Met geheugenkaarten kan de Nexus 5X niet overweg. De Nexus 5X wordt door Google gebruikt om Android 6.0 Marshmallow te introduceren en de smartphone draait dan ook direct op die nieuwe versie van het besturingssysteem.

De camera is een van de highlights van deze nieuwe Nexussmartphone. Het gaat om een 12,3-megapixelcamera met grote pixels en een groot diafragma. Die twee zaken moeten ervoor zorgen dat het apparaat ook bij slechte lichtomstandigheden nog goede plaatjes moet schieten. Overigens mist de smartphone optische beeldstabilisatie.

“De camera is een van de highlights van deze nieuwe Nexussmartphone”

Google heeft twee belangrijke nieuwe toevoegingen aan zijn nieuwe Nexustelefoon gedaan: Nexus Imprint en Android Sensor Hub. Nexus Imprint is een mooie naam voor de vingerafdrukscanner die in de Nexus 5X zit. Die werkt volgens Google bijzonder snel en blijft bijleren over je vingerafdruk waardoor hij steeds accurater wordt. De Android Sensor Hub is een soort zuinige extra processor die ervoor zorgt dat het toestel op de achtergrond nog het een en ander kan registreren. Bijvoorbeeld of je aan het lopen of fietsen bent, maar ook of je het toestel oppakt. In dat laatste geval zal het ambient scherm aan gaan om bijvoorbeeld de tijd te tonen. Net als de Nexus 6P is de Nexus 5X voorzien van een usb-c poort om de 2700mAh-batterij op te laden.

Nexus 5X en 6P prijs 
Google Nexus 5X 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters