'Nexus 6P nauwelijks verkrijgbaar door enorme vraag'

De nieuwe Nexus 6P, die wordt geproduceerd door Huawei, is nauwelijks verkrijgbaar. Dat komt door de enorme vraag naar dit nieuwe toestel dat onder de regie van Google is geproduceerd.

Google Nexus 6P

Google meldt dat de Nexus 6P niet is aan te slepen. Overal zijn tekorten. In Nederland is het toestel vooralsnog niet te krijgen; de website van Google meldt dat je je op een wachtlijst kunt laten zetten. Dat geldt overigens in ons land ook voor de goedkopere Nexus 5X van LG.

In de Verenigde Staten is het Huawei-toestel nauwelijks te krijgen. Nu levert Huawei normaalgesproken helemaal geen telefoons in dat land, en een release van een eerste toestel dat ineens zo populair blijkt te zijn, kan dan op dit soort problemen stuiten. Google meldt dat er een voorraadtekort is en dat er wordt gewerkt om aan de stevige vraag tegemoet te komen. Welke kleuren en varianten van de Nexus 6P het snelst zijn te leveren, wil Google niet onthullen.

De Nexus 6P is de tweede high-endtelefoon die onder regie van Google wordt uitgebracht. De vorige was de Motorola Nexus 6, die eveneens met high-end hardware en een bijbehorende hoge prijs werd uitgebracht. Dit jaar brengt Google naast de dure Nexus 6P ook een goedkoper midrangemodel op de markt: de Neus 5X, de opvolger van de populaire Nexus 5 van LG.

De Nexus 6P heeft talrijke nieuwe features waar klanten blijkbaar dol op zijn, gezien de wachtlijsten. Zoals de stereospeakers aan de voorkant, de usb type-c poort, en de ronde vingerafdrukscanner op de achterkant. Voorts heeft de Nexus 6P een 5,7-inch amoledscherm met quad HD-resolutie. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810-processor, die in een aantal andere telefoons hitteproblemen veroorzaakt, maar – naar Google beweert – niet in de Nexus 6P. Een 12,3-megapixelcamera en laser-autofocus maken het rijtje interessante specs af.

Bron: Mobile burn

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters