'Nexus 6P nauwelijks verkrijgbaar door enorme vraag'

De nieuwe Nexus 6P, die wordt geproduceerd door Huawei, is nauwelijks verkrijgbaar. Dat komt door de enorme vraag naar dit nieuwe toestel dat onder de regie van Google is geproduceerd.

Google Nexus 6P

Google meldt dat de Nexus 6P niet is aan te slepen. Overal zijn tekorten. In Nederland is het toestel vooralsnog niet te krijgen; de website van Google meldt dat je je op een wachtlijst kunt laten zetten. Dat geldt overigens in ons land ook voor de goedkopere Nexus 5X van LG.

In de Verenigde Staten is het Huawei-toestel nauwelijks te krijgen. Nu levert Huawei normaalgesproken helemaal geen telefoons in dat land, en een release van een eerste toestel dat ineens zo populair blijkt te zijn, kan dan op dit soort problemen stuiten. Google meldt dat er een voorraadtekort is en dat er wordt gewerkt om aan de stevige vraag tegemoet te komen. Welke kleuren en varianten van de Nexus 6P het snelst zijn te leveren, wil Google niet onthullen.

De Nexus 6P is de tweede high-endtelefoon die onder regie van Google wordt uitgebracht. De vorige was de Motorola Nexus 6, die eveneens met high-end hardware en een bijbehorende hoge prijs werd uitgebracht. Dit jaar brengt Google naast de dure Nexus 6P ook een goedkoper midrangemodel op de markt: de Neus 5X, de opvolger van de populaire Nexus 5 van LG.

De Nexus 6P heeft talrijke nieuwe features waar klanten blijkbaar dol op zijn, gezien de wachtlijsten. Zoals de stereospeakers aan de voorkant, de usb type-c poort, en de ronde vingerafdrukscanner op de achterkant. Voorts heeft de Nexus 6P een 5,7-inch amoledscherm met quad HD-resolutie. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810-processor, die in een aantal andere telefoons hitteproblemen veroorzaakt, maar – naar Google beweert – niet in de Nexus 6P. Een 12,3-megapixelcamera en laser-autofocus maken het rijtje interessante specs af.

Bron: Mobile burn

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters