Nexus 7 tablet schendt Nokia patenten

Vorige week kondigde Google haar eerste Nexus 7 tablet aan. Voordat deze tablet te koop is claimt Nokia dat de tablet haar patenten schendt. Het zou gaan om WiFi patenten waar zowel Asus als Google geen licentie voor hebben afgesloten.

Google Nexus 7

Voordat de Nexus 7 tablet in de winkel te ligt lijkt er een nieuwe patentenstrijd uit te barsten. Dit keer tussen Nokia en Asus die voor Google de 7 inch tablet produceert. Nokia is er vrij zeker van dat de 200 euro kostende tablet met Android 4.1 Jelly Bean enkele van haar patenten schendt. Het zou gaan om patenten die te maken hebben met de IEEE 802.11 WiFi standaard en volgens Nokia hebben zowel Asus als Google geen licentie gekocht voor deze technologie.

Volgens een Nokia woordvoeder hebben meer dan 40 bedrijven een licentie op het essentiële patenten portfolio van Nokia waaronder de meeste smartphone producenten. Zowel Asus als Google hebben geen licentie op dit portfolio. Nokia zegt dan ook dat bedrijven die geen licentie hebben en apparaten willen uitbrengen met hun technologien een licentie moeten afnemen. De kans is echter klein dat Nokia een importverbod wilt op de tablet of direct een juridische aanklacht indient. Het bedrijf hoop er op dat zowel Asus als Google alsnog voor een licentie aankloppen.

Bron: The Inquirer

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters