Nexus 7 tablet schendt Nokia patenten

Vorige week kondigde Google haar eerste Nexus 7 tablet aan. Voordat deze tablet te koop is claimt Nokia dat de tablet haar patenten schendt. Het zou gaan om WiFi patenten waar zowel Asus als Google geen licentie voor hebben afgesloten.

Google Nexus 7

Voordat de Nexus 7 tablet in de winkel te ligt lijkt er een nieuwe patentenstrijd uit te barsten. Dit keer tussen Nokia en Asus die voor Google de 7 inch tablet produceert. Nokia is er vrij zeker van dat de 200 euro kostende tablet met Android 4.1 Jelly Bean enkele van haar patenten schendt. Het zou gaan om patenten die te maken hebben met de IEEE 802.11 WiFi standaard en volgens Nokia hebben zowel Asus als Google geen licentie gekocht voor deze technologie.

Volgens een Nokia woordvoeder hebben meer dan 40 bedrijven een licentie op het essentiële patenten portfolio van Nokia waaronder de meeste smartphone producenten. Zowel Asus als Google hebben geen licentie op dit portfolio. Nokia zegt dan ook dat bedrijven die geen licentie hebben en apparaten willen uitbrengen met hun technologien een licentie moeten afnemen. De kans is echter klein dat Nokia een importverbod wilt op de tablet of direct een juridische aanklacht indient. Het bedrijf hoop er op dat zowel Asus als Google alsnog voor een licentie aankloppen.

Bron: The Inquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Alex de Widt -

      Nokia heeft vele miljarden geïnvesteerd aan onderzoek. Het vragen van licentiegeld is dan ook heel gebruikelijk. Alle grote bedrijven doen dat. Nokia is een stuk netter als Apple die het liefst importverboden ziet

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters