Nexus 7 tablet schendt Nokia patenten

Vorige week kondigde Google haar eerste Nexus 7 tablet aan. Voordat deze tablet te koop is claimt Nokia dat de tablet haar patenten schendt. Het zou gaan om WiFi patenten waar zowel Asus als Google geen licentie voor hebben afgesloten.

Google Nexus 7

Voordat de Nexus 7 tablet in de winkel te ligt lijkt er een nieuwe patentenstrijd uit te barsten. Dit keer tussen Nokia en Asus die voor Google de 7 inch tablet produceert. Nokia is er vrij zeker van dat de 200 euro kostende tablet met Android 4.1 Jelly Bean enkele van haar patenten schendt. Het zou gaan om patenten die te maken hebben met de IEEE 802.11 WiFi standaard en volgens Nokia hebben zowel Asus als Google geen licentie gekocht voor deze technologie.

Volgens een Nokia woordvoeder hebben meer dan 40 bedrijven een licentie op het essentiële patenten portfolio van Nokia waaronder de meeste smartphone producenten. Zowel Asus als Google hebben geen licentie op dit portfolio. Nokia zegt dan ook dat bedrijven die geen licentie hebben en apparaten willen uitbrengen met hun technologien een licentie moeten afnemen. De kans is echter klein dat Nokia een importverbod wilt op de tablet of direct een juridische aanklacht indient. Het bedrijf hoop er op dat zowel Asus als Google alsnog voor een licentie aankloppen.

Bron: The Inquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Alex de Widt -

      Nokia heeft vele miljarden geïnvesteerd aan onderzoek. Het vragen van licentiegeld is dan ook heel gebruikelijk. Alle grote bedrijven doen dat. Nokia is een stuk netter als Apple die het liefst importverboden ziet

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters