Nexus 7 wordt een miljoen keer per maand verkocht door Asus

Volgens Asus worden er per maand wereldwijd net geen miljoen Nexus 7-tablets verkocht. De tablet is in eerste instantie alleen via de Play Store aangeboden door Google maar wordt nu in Europa ook door retailers en e-tailers verkocht.

De CFO van Asus de aantallen aan The New York Times. Volgens de topman worden er wereldwijd bijna 1 miljoen Nexus 7-tablets verkocht door Google en Asus.

In de eerste maand wisten de twee partijen ongeveer 500.000 Nexus 7-tablets te verkopen en dit aantal groeide in de twee maanden erna al snel uit tot 700.000 stuks per maand. Asus verwacht in oktober ongeveer 1 miljoen stuks te verkopen en rond de kerst ver daar boven.

Google en Asus maken geen winst op de Nexus 7; de twee lieten eerder al weten de 199 dollar kostende tablet voor de korstprijs weg te zetten. De twee zouden vooral op de Google Play services winst maken doordat klanten boeken, muziek, films en apps aanschaffen via de tablet. De verwachting is dat de nieuwe Nexus 10 van Samsung niet zo fors zal gaan verkopen als zijn kleinere broertje. Dit zou komen doordat de prijs twee keer zo hoog ligt.

Onze review van de Nexus 7 kun je hier lezen. Onze video review is hier te bekijken.

Google Nexus 7 review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  De populariteit van deze tablet is volledig terecht, het is een heerlijk dingetje. Erg snel. En het 'pure' Jelly Bean werkt voor mij beter dan alle softwareschillen die fabrikanten hebben verzonnen.

 2. Koen van Ruijven -

  Volgens mij zit er een fout in het dik gedrukte regel. Volgens mij is die wel via meerdere manieren beschikbaar dan alleen de play store.

  1. Danijel -

   In Nederland is hij juist niet via de Play Store maar alleen via de Mediamarkt beschikbaar bijv. Maar over het algemeen alleen de play store.

   1. Willem de groot -

    Moet Koen gelijk geven, maar jullie geven je fouten toch nooit toe.. of passen je artikel niet aan. Nexus 7 is hier bij BCC, Mediamarkt, Dixons, PDAshop, en nog veel meer winkels verkrijgbaar. Dit geld verder voor heel europa. In de playstore zo`n ding aanschaffen werkt alleen in de VS en de UK.. waar hij ook los te koop is. En de cijfers uit het artikel zijn echt niet alleen van de playstore. Jullie zijn een NL site, en focus je meer op je eigen land!!

   2. Danijel -

    In het artikel staat niet dat het alleen voor de Play Store is, maar alle cijfers wereldwijd. Ik ben het wel met je eens dat dit voor wat verwarring kan zorgen. Ik zat het aanpassen.

    En nee, wij zullen ons niet alleen op Nederland blijven richten met ons nieuws. We zullen ook gewoon de rest van de wereld in de gaten gaan houden en onze bezoekers van het belangrijkste nieuws blijven voorzien 🙂

   3. LuccieLuc -

    Hallo danijel. Ik geniet iedere dag weer van het nieuws op jullie site. En ik vind die 'foutjes' helemaal niet erg.dat is menselijk.dat hoort erbij. Ga zo door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via