Nexus gebruikers krijgen onbeperkte foto en (4K) video opslag

Nexus gebruikers kunnen met de nieuwste versie van Google Photo’s onbeperkt foto’s en video’s opslaan, ook in 4K.

Google Photos

De officiële Google Photos App krijgt binnenkort een belangrijke update, versie 1.21. Google kondigde de slimme foto dienst vorig jaar aan tijdens Google I/O, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars waar Google zijn nieuwste producten, projecten en apps onthult. Google Photos kan automatisch je foto’s verbeteren, combineren en zelfs analyseren: als je een collectie foto’s hebt opgebouwd kun je simpelweg op ‘hond’ zoeken om alle foto’s van je hond bij elkaar te krijgen, en als je namen invult kan Google Photo’s zelfs automatisch je gezinsleden herkennen. Je zou kunnen beredeneren dat het lichtelijk eng is, maar handig is het in ieder geval zeker.

Nexus

De dienst wordt voor Nexus gebruikers echter binnenkort nog een stuk handiger, want zij kunnen vanaf de nieuwste versie onbeperkt foto’s en video’s opslaan in de cloud. Dat kan in principe iedereen, maar al je foto’s worden automatisch door Google gecomprimeerd tot 16MP afbeeldingen en je video’s mogen maximaal 1080p zijn. Meestal zullen je foto’s niet eens over die grenzen heen gaan, maar toch bewaar je liever al je kiekjes en opnames in de originele staat. Dat kunnen Nexus gebruikers binnenkort en dat nog eens gratis ook. Handig voor de onvermijdelijke toekomstige Nexus modellen met 4K camera’s.

Nexus

Nieuwe opties

Eigenaars van andere smartphones zullen het nog steeds met de soepele begrenzingen van Google moeten doen, maar ook voor hen brengt de nieuwste versie van Google Photos een aantal nieuwigheden met zich mee. Zo zijn er nu meer opties om je albums te sorteren, en kun je nu ook het contrast en de exposure van je foto’s bewerken binnen de app. Op dit moment is de update nog niet uitgerold, maar je kunt wel al op Android smartphones de officiële APK van Google installeren, het bijbehorende veilige installatiebestand. Je kunt ook gewoon op de update wachten, want naar verwachting zal Google versie 1.21 in de komende dagen uitrollen.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters