Nexus Launcher wordt Pixel Launcher

De Nexus Launcher is de launcher die voorgeīnstalleerd staat op Nexus-toestellen, zoals de Nexus 6P en de Nexus 5X. Een bekende ontwikkelaar van custom roms, LlabTooFeR, plaatste recentelijk een apk-bestand van de nieuwe launcher online. De ‘Nexus Launcher’ heeft een naamsverandering gekregen: hij wordt nu ‘Pixel Launcher’ genoemd.

Pixel Launcher

Een paar weken geleden werd er een nieuwe Nexus Launcher online gezet. Deze launcher bracht voornamelijk de vervanging voor de app-drawer als een van de belangrijkste toevoegingen. Deze launcher is dus opnieuw geüpdatet, en heeft ook een nieuwe naam gekregen: Pixel Launcher. De update heeft naast de naamsverandering niet veel vernieuwingen, al is de afstand tussen de applicaties in de nieuwe app-drawer wel veranderd. Ook zijn de navigatieknoppen transparant gemaakt als de app-drawer open staat, mits je on-screen knoppen hebt. Hiernaast geeft het Google Agenda-icoontje nu de juiste datum weer, in tegenstelling tot het verleden, waar de applicatie het getal ’31’ weergaf. Als laatste ‘grote’ verandering zie je dat de app-drawer nu niet meer licht transparant is.

Google Pixel en Pixel XL

Volgens de laatste geruchten kondigt Google zijn nieuwe toestellen aan op 4 oktober 2016, en zouden de toestellen beschikbaar moeten zijn vanaf 20 oktober. Hierbij zou het gaan om de Google Pixel en de Google Pixel XL. Het woord ‘Nexus’ zou dus niet meer voorkomen in de aankomende toestellen.

Het toestel zelf en de specificaties ervan, heeft Google zelf nog niet bekend gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat er al allerlei renders en lekken zijn verschenen van beide devices. Zo zouden beide toestellen beschikken over de nieuwe Snapdragon 821, een upgrade van de al verschenen Snapdragon 820. Daarnaast zouden beide smartphones keuze bieden tussen 32 GB of 128 GB aan opslaggeheugen. Aan de buitenkant zullen de toestellen waarschijnlijk niet van elkaar verschillen. Wel zal de Pixel XL een 5,5-inch scherm hebben, waarbij de Pixel 5-inch heeft.

Er zijn al verschillende renders gelekt, waarbij te zien is dat de Pixel en de Pixel XL een metalen behuizing krijgen met een glazen bovenkant. Of dit het definitieve ontwerp van de nieuwe apparaten van Google is, is nog niet zeker.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters