Nexus Launcher wordt Pixel Launcher

De Nexus Launcher is de launcher die voorgeīnstalleerd staat op Nexus-toestellen, zoals de Nexus 6P en de Nexus 5X. Een bekende ontwikkelaar van custom roms, LlabTooFeR, plaatste recentelijk een apk-bestand van de nieuwe launcher online. De ‘Nexus Launcher’ heeft een naamsverandering gekregen: hij wordt nu ‘Pixel Launcher’ genoemd.

Pixel Launcher

Een paar weken geleden werd er een nieuwe Nexus Launcher online gezet. Deze launcher bracht voornamelijk de vervanging voor de app-drawer als een van de belangrijkste toevoegingen. Deze launcher is dus opnieuw geüpdatet, en heeft ook een nieuwe naam gekregen: Pixel Launcher. De update heeft naast de naamsverandering niet veel vernieuwingen, al is de afstand tussen de applicaties in de nieuwe app-drawer wel veranderd. Ook zijn de navigatieknoppen transparant gemaakt als de app-drawer open staat, mits je on-screen knoppen hebt. Hiernaast geeft het Google Agenda-icoontje nu de juiste datum weer, in tegenstelling tot het verleden, waar de applicatie het getal ’31’ weergaf. Als laatste ‘grote’ verandering zie je dat de app-drawer nu niet meer licht transparant is.

Google Pixel en Pixel XL

Volgens de laatste geruchten kondigt Google zijn nieuwe toestellen aan op 4 oktober 2016, en zouden de toestellen beschikbaar moeten zijn vanaf 20 oktober. Hierbij zou het gaan om de Google Pixel en de Google Pixel XL. Het woord ‘Nexus’ zou dus niet meer voorkomen in de aankomende toestellen.

Het toestel zelf en de specificaties ervan, heeft Google zelf nog niet bekend gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat er al allerlei renders en lekken zijn verschenen van beide devices. Zo zouden beide toestellen beschikken over de nieuwe Snapdragon 821, een upgrade van de al verschenen Snapdragon 820. Daarnaast zouden beide smartphones keuze bieden tussen 32 GB of 128 GB aan opslaggeheugen. Aan de buitenkant zullen de toestellen waarschijnlijk niet van elkaar verschillen. Wel zal de Pixel XL een 5,5-inch scherm hebben, waarbij de Pixel 5-inch heeft.

Er zijn al verschillende renders gelekt, waarbij te zien is dat de Pixel en de Pixel XL een metalen behuizing krijgen met een glazen bovenkant. Of dit het definitieve ontwerp van de nieuwe apparaten van Google is, is nog niet zeker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters