‘Nexus opvolgers: Renders tonen voorkant Google Pixel en Pixel XL’

Er zijn vermeende renders van de voorkant van de Google Pixel en de Google Pixel XL opgedoken, die naar verluidt de twijfel over de afmetingen van beide vlaggenschepen wegnemen.

Google

Op 4 oktober gaan we hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van de Nexus lijn met de aankondiging van de Google Pixel en de Google Pixel XL. De hardware divisie van de zoekgigant neemt dit jaar de controle over, zo blijkt uit betrouwbare bronnen. Beide toestellen worden wel nog steeds door HTC gefabriceerd, al zal de naam van de Taiwanese bedrijf niet op de Google Pixel en Google Pixel XL te vinden zijn.

Google Pixel en Google Pixel XL

Google Pixel voorkant
Google Pixel XL

Daarmee is het cirkeltje weer rond, want de allereerste Nexus smartphone, de Nexus One, werd in 2010 ook geproduceerd door HTC. Nu de onthulling van de Nexus opvolgers steeds dichterbij komt krijgen we ook steeds meer van de vlaggenschepen te zien. Naast gelekte specificaties zijn de toestellen ook meerdere keren in het wild gespot, en wist Android Police zeer duidelijke renders te bemachtigen.

Voorkant

Er bleef echter twijfel bestaan over de voorkant van de Google Pixel en de Google Pixel XL. De dikte van de schermranden stond nog niet vast, evenals de precieze afmetingen van beide smartphones. Vandaag zijn de panelen van de Google Pixel en de Google Pixel XL op het internet verschenen, waarmee we een beter beeld krijgen van hoe de voorkant er uit gaat zien.

High-end smartphones

Google Pixel voorkant
Google Pixel

De renders zijn afkomstig van een onderdelenhandelaar uit Hong Kong. Volgens hem heeft de Google Pixel een 4.99-inch scherm, terwijl de Google Pixel XL een 5.46-inch scherm heeft. Naar verwachting worden het de eerste smartphones in het westen met de Snapdragon 821, Qualcomm’s verbeterde versie van de Snapdragon 820. Echte high-end smartphones dus.

Echte impact

Het blijft maar de vraag of het Google gaat lukken om een echte impact te gaan maken met zijn nieuwe beleid, maar de geruchten en gelekte informatie maakt ons hoopvol. De zoekgigant heeft dan misschien nog een lange weg te gaan om de finesse van Apple te evenaren, maar Android fans kunnen geen beter nieuws krijgen.

Bron: Winfuture

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters