Nexus Prime zou precies even groot zijn als Nexus S

De Nexus S heeft een 4.3-inch scherm en de Nexus Prime zou een 4.65-inch scherm krijgen. Maar dat scherm is helemaal niet groter, zo wordt vermoed.

nexus s vs nexus prime

De nieuwe Googlephone wordt volgende week pas onthuld, maar de geruchtenmachine is – mede door toedoen van producent Samsung zelf – aardig aangewakkerd. Android Authority meldt nu dat het scherm van de Prime feitelijk net zo groot is als dat van de Nexus S, namelijk 4.3 inch. En geen 4.65 inch.

Overigens is de Nexus S voorzien van een 4 inch scherm, dus daar raken de schrijvers van Android Authority ons even kwijt.

Toch klopt dat laatste cijfer, 4.65 inch, ook. Het is maar hoe je het bekijkt. Op het plaatje bij dit artikel legt Android Authority het uit. De Nexus S had nog hardware buttons. Bij de Nexus Prime zijn die veranderd in onscreen buttons. Reken je die laatste bij het scherm, dan is het een paar millimeter groter en kom je op een schermdiagonaal van 4.65 inch.

Het formaat van de Nexus S en de Nexus Prime is dan ook precies hetzelfde, evenals het feitelijke schermformaat, zo meldt Android Authority. Het grootste verschil lijkt dus te zitten in de interface (nieuwe versie van Android, Ice Cream Sandwich) en de hardware (dualcore processor). Hoewel die interface later ook wel naar de Nexus S zal komen, en dan zijn de verschillen bijna alleen nog onder de motorkap te ontwaren.

In ieder geval hoeft niemand die naar de Nexus Prime uitziet, bang te zijn dat het toestel straks niet in een broekzak past. Overigens is er nog niets gezegd over de dikte van het toestel. Gerucht is dat de Prime weer een stukje dunner is dan de Nexus S.

nexus prime

 

Bron: Android Authority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters