Nexus Prime zou precies even groot zijn als Nexus S

De Nexus S heeft een 4.3-inch scherm en de Nexus Prime zou een 4.65-inch scherm krijgen. Maar dat scherm is helemaal niet groter, zo wordt vermoed.

nexus s vs nexus prime

De nieuwe Googlephone wordt volgende week pas onthuld, maar de geruchtenmachine is – mede door toedoen van producent Samsung zelf – aardig aangewakkerd. Android Authority meldt nu dat het scherm van de Prime feitelijk net zo groot is als dat van de Nexus S, namelijk 4.3 inch. En geen 4.65 inch.

Overigens is de Nexus S voorzien van een 4 inch scherm, dus daar raken de schrijvers van Android Authority ons even kwijt.

Toch klopt dat laatste cijfer, 4.65 inch, ook. Het is maar hoe je het bekijkt. Op het plaatje bij dit artikel legt Android Authority het uit. De Nexus S had nog hardware buttons. Bij de Nexus Prime zijn die veranderd in onscreen buttons. Reken je die laatste bij het scherm, dan is het een paar millimeter groter en kom je op een schermdiagonaal van 4.65 inch.

Het formaat van de Nexus S en de Nexus Prime is dan ook precies hetzelfde, evenals het feitelijke schermformaat, zo meldt Android Authority. Het grootste verschil lijkt dus te zitten in de interface (nieuwe versie van Android, Ice Cream Sandwich) en de hardware (dualcore processor). Hoewel die interface later ook wel naar de Nexus S zal komen, en dan zijn de verschillen bijna alleen nog onder de motorkap te ontwaren.

In ieder geval hoeft niemand die naar de Nexus Prime uitziet, bang te zijn dat het toestel straks niet in een broekzak past. Overigens is er nog niets gezegd over de dikte van het toestel. Gerucht is dat de Prime weer een stukje dunner is dan de Nexus S.

nexus prime

 

Bron: Android Authority

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters