Nexus S zonder Super Amoled scherm naar Nederland

De nieuwe Nexus S van Google en Samsung, de eerste Android-telefoon met Gingerbread erop, krijgt in Nederland geen Super Amoledscherm maar een ‘Super Clear LCD’ scherm. En de Nexus S zou in meer Europese landen van dit minder luxe scherm worden voorzien.

nexus s

Dat meldt Samsung in een persbericht. Het toestel komt ‘vanaf het eerste kwartaal van 2011’ beschikbaar. Waarschijnlijk vanwege de tekorten aan onderdelen, waar alle telefoonfabrikanten mee kampen, worden de Google-telefoons hier van andere schermen voorzien dan de telefoons in Amerika en Azië.

Eerder schakelde HTC voor een topmodel ook over van Amoledschermen naar LCD-schermen. Dit lot trof de Desire, die dus in twee varianten op de Nederlandse markt is gekomen.

Super Clear LCD is niet echt minderwaardig aan Super Amoled, maar die laatste schermen zijn door Samsung zelf ontwikkeld en die bieden niet alleen zeer scherpe en heldere kleuren en diepzwart, maar ook zijn die schermen energiezuiniger, juist omdat het weergeven van zwart geen stroom kost.

Russische bloggers melden dat ook Rusland de Super LCD schermen op de Nexus krijgt. De Russen melden te hebben vernomen dat meer Europese landen de Nexus S met een LCD-scherm krijgen, maar welke landen dat precies zijn, wisten ze niet los te peuteren van Samsung.

Bron: fonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Idd. Neemt niet weg dat het verschil nog steeds zo goed als onmerkbaar is. Alleen de (verdwenen/kleinere) zwarte banden bij het kijken van een video maken uit.

  1. Animoes -

   Haha, kijk mij eens geil zijn met mijn 'Full HD' stikker.

   Zielig schaap dat ten prooi gevallen is aan de marketing!

   De beleving is inderdaad van een andere wereld als je er 54 pixels bij krijgt.

 1. gast -

  Vind zelf de retina absoluut mooier dan de s-amoled. Bij de s-amoled van de Galaxy zijn de pixels goed zichtbaar (zeker als je er op gaat letten), dit is bij de retina display niet het geval….

 2. Gast -

  [url=http://www.mobile-review.com/articles/2010/birulki-89-en.shtml#5]Super Clear LCD TFT vs (S-)AMOLED[/url]

  Nou, doe mij maar zo'n "Super Clear LCD". 🙂

  1. HTC-freak -

   :Leuk artikel maar, er gaat op dit moment toch echt niets boven S-Amoled. Ik heb de mogelijkheid om alle schermen en nieuwste toestellen te testen en vergelijken, en S-Amoled is het mooiste, en daar gaat het toch om. Mij maakt het niet uit hoe vaak ik mijn mobiel moet opladen. Tegenwordig heb je toch overal een lader liggen. Zelf mijn iphonege*le collega`s vinden S-Amoled mooier dan Retina… Dit zegt toch wel wat aangezien er bij een Iphone gebruiker niets beter is dan Apple..haha:P:P

 3. Joey -

  Daar moet wel bij vermeld worden dat heldere lichte kleuren maar liefst tot 4 keer zoveel stroom kosten dan bij Super LCD. Dit omdat het LCD altijd licht geeft, ongeacht de weertegeven kleur. Maar goed, doe mij toch maar de Super Amoled omdat die ook in fel licht veel beter te zien is.

 4. Kees -

  [quote]Super Clear LCD is niet echt minderwaardig aan Super Amoled, maar die laatste schermen zijn door Samsung zelf ontwikkeld en die bieden niet alleen zeer scherpe en heldere kleuren en diepzwart, maar ook zijn die schermen energiezuiniger, juist omdat het weergeven van zwart geen stroom kost.[/quote]

  Dus ze zijn wel minderwaardig

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters