Nexus toestellen worden nóg beter! – ADV

De ceo van Google, Sundar Pichai is geïnterviewd door Walt Mossberg van Recode. In dit gesprek deed de baas van de zoekgigant een aantal interessante uitspraken. Pichai verteld naast andere dingen ook over de plannen met de Nexus-toestellen.

De Nexus toestellen zijn bekend geworden als de goedkoopste en beste smartphones op de markt. Google zorgt ervoor dat de nieuwste versie van android snel op de tablets en de telefoons komt. In Nederland zijn de Nexus toestellen altijd lastig verkrijgbaar.

Het design van Nexus toestellen wordt ‘eigenzinniger’

In het interview laat Google-ceo Sundar Pichai weten wat het bedrijf van plan is met de Nexus-smartphones. Waar Google nu momenteel met name verantwoordelijk is voor de software en bij de ontwikkeling van de smartphones samenwerkt met andere fabrikanten, wil het bedrijf zich hier in de toekomst meer mee gaan bemoeien. Pichai geeft aan ‘eigenzinniger’ te willen zijn over het design van de Nexus-toestellen, het blijft onduidelijk wat er dan precies gaat veranderen.

Wie dit jaar de Nexus lijn gaat produceren is nog onduidelijk

Tijdens het interview wordt ook langzaam duidelijk dat Google voorlopig niet van plan is om Nexus-smartphones zelf te gaan maken. Pichai maakt duidelijk dat Google blijft samenwerken met fabrikanten als LG en Huawei, die vorig jaar de Nexus 5X en Nexus 6P maakten, maar wel meer controle en inspraak krijgt tijdens het ontwikkelingsproces. Wie dit jaar de Nexus-telefoons voor zijn rekening neemt is nog onduidelijk, maar er zijn veel geruchten dat het wel eens de fabrikant HTC zou kunnen zijn. Dat wil niet veel zeggen,die geruchten waren er vorig jaar ook.

De Nexus-lijn van Google is zowel voor tablet als voor je smartphone vaak een goedkoop alternatief. De nexus lijn is een soort van vlaggenschip voor Google. Hiermee laten ze telkens zien dat software en hardware prima samen kunnen werken, daarnaast zijn de devices vaak de helft van de prijs vergeleken met hun concurrenten.

Kun jij niemand meer verstaan omdat je speaker het niet meer doet? Kom dan eens langs bij Smartrepair. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt! Zo ben je voor een reparatie Utrecht, Tilburg of andere stad bij Smartrepair bij het juiste adres! Daar kun je het scherm laten maken terwijl je wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters