Nexus toestellen worden nóg beter! – ADV

De ceo van Google, Sundar Pichai is geïnterviewd door Walt Mossberg van Recode. In dit gesprek deed de baas van de zoekgigant een aantal interessante uitspraken. Pichai verteld naast andere dingen ook over de plannen met de Nexus-toestellen.

De Nexus toestellen zijn bekend geworden als de goedkoopste en beste smartphones op de markt. Google zorgt ervoor dat de nieuwste versie van android snel op de tablets en de telefoons komt. In Nederland zijn de Nexus toestellen altijd lastig verkrijgbaar.

Het design van Nexus toestellen wordt ‘eigenzinniger’

In het interview laat Google-ceo Sundar Pichai weten wat het bedrijf van plan is met de Nexus-smartphones. Waar Google nu momenteel met name verantwoordelijk is voor de software en bij de ontwikkeling van de smartphones samenwerkt met andere fabrikanten, wil het bedrijf zich hier in de toekomst meer mee gaan bemoeien. Pichai geeft aan ‘eigenzinniger’ te willen zijn over het design van de Nexus-toestellen, het blijft onduidelijk wat er dan precies gaat veranderen.

Wie dit jaar de Nexus lijn gaat produceren is nog onduidelijk

Tijdens het interview wordt ook langzaam duidelijk dat Google voorlopig niet van plan is om Nexus-smartphones zelf te gaan maken. Pichai maakt duidelijk dat Google blijft samenwerken met fabrikanten als LG en Huawei, die vorig jaar de Nexus 5X en Nexus 6P maakten, maar wel meer controle en inspraak krijgt tijdens het ontwikkelingsproces. Wie dit jaar de Nexus-telefoons voor zijn rekening neemt is nog onduidelijk, maar er zijn veel geruchten dat het wel eens de fabrikant HTC zou kunnen zijn. Dat wil niet veel zeggen,die geruchten waren er vorig jaar ook.

De Nexus-lijn van Google is zowel voor tablet als voor je smartphone vaak een goedkoop alternatief. De nexus lijn is een soort van vlaggenschip voor Google. Hiermee laten ze telkens zien dat software en hardware prima samen kunnen werken, daarnaast zijn de devices vaak de helft van de prijs vergeleken met hun concurrenten.

Kun jij niemand meer verstaan omdat je speaker het niet meer doet? Kom dan eens langs bij Smartrepair. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt! Zo ben je voor een reparatie Utrecht, Tilburg of andere stad bij Smartrepair bij het juiste adres! Daar kun je het scherm laten maken terwijl je wacht.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters