‘Microsoft ontwikkelt nfc-betaalsysteem voor Windows 10 Mobile’

Het lijkt er op dat Microsoft komende zomer zijn eigen nfc-betaalsysteem uit gaat rollen voor Windows 10 Mobile, zo blijkt uit verschillende bronnen.

Microsoft

Na Android Pay, Apple Pay en talloze andere manieren om met nfc te betalen komt Microsoft naar verluidt deze zomer met een eigen nfc-betaalsysteem voor zijn Windows Phone’s. Gebruikers die een Windows Phone gebruiken die op Windows 10 Mobile draait kunnen dan betalen met Microsoft’s Wallet-app in bijvoorbeeld supermarkten en grote winkelketens. Windows Central kwam daar achter door een nieuwe build uit het Windows Insider-programma, die een bepaalde groep gebruikers nieuwe functies laat testen.

Ook noemt de nieuwste versie van de Wallet-app voor het eerst nfc als een optie, terwijl je daar als gebruiker voorheen nog niks mee kon. Microsoft maakt gebruikt van het Host Card Emulation-systeem dat andere nfc-betaalsystemen ook gebruiken, zo schrijft een gebruiker op Reddit. Dat zou betekenen dat Windows Phone gebruikers op elke plek kunnen betalen waar andere nfc-betalingen ook ondersteund worden, wat het uitrollen van de service een stuk makkelijker maakt.

Vingerprintscanner

Testers van het nfc-betaalsysteem kunnen betalingen doen zonder dat het scherm van hun Windows Phone aan staat, maar het is nog niet duidelijk hoe de authenticatie verloopt. Op Android en iOS kunnen gebruikers een betaling goedkeuren¬†met hun vingerprintscanner, maar Windows Phone’s hebben nog geen vingerprintscanners. Daar komt komende zomer echter verandering in, want de langverwachte anniversary update van Windows 10 Mobile implementeert de ondersteuning van vingerprintscanners. De HP Elite X3 is waarschijnlijk de eerste Windows Phone die er een heeft.

Beschikbaarheid

De kans is klein dat we het nieuwe betaal-systeem van Microsoft binnenkort ook in Nederland kunnen gaan gebruiken, ondanks dat ons land veel ketens heeft die nfc-betalingen ondersteunen. Een gebruiker uit Engeland probeerde namelijk een credit card aan het systeem toe te voegen, maar kreeg de melding dat Engeland niet ondersteund wordt. Waarschijnlijk wordt de dienst van Microsoft de komende zomer eerst in Amerika uitgerold, en wordt het nfc-betaalsysteem daarna hopelijk snel ook naar Europa gebracht.

Bron: Windows Central

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters