'NFC gaat smartphones veroveren'

Over een paar jaar moeten veertig procent van alle smartphones met een NFC-chip voor mobiele betalingen zijn uitgerust, melden analisten.

Mobiel Betalen NFC

Dit jaar zijn al 44 miljoen telefoons met een NFC-chip bij klanten afgeleverd. Dat is nogal weinig, afgezet tegen de 1,36 miljard mobiele telefoons die in 2011 wereldwijd worden verkocht. Maar Informa Telecoms & Media meldt dat al in 2015 er 630 miljoen telefoons met een NFC-chip over de toonbank zullen gaan. Dat betekent dat vier op de tien telefoons de NFC-chip aan boord heeft.

Met NFC heb je straks een portemonnee in je telefoon. Door het toestel even bij een betaalautomaat te houden, wordt een betaling verricht; geld of pinnen is niet meer nodig. NFC is ook in staat om bestanden over te dragen tussen twee apparaten die met zo’n chip zijn uitgerust. Door even een ander toestel aan te tikken, kunnen films, foto’s en andere inhoud van een telefoon naar een ander toestel worden overgedragen.

Ook hoef je met een NFC-telefoon straks alleen maar een QR-code (zo’n blokjescode) aan te tikken om de informatie die erin ligt opgeslagen in beeld te krijgen op je eigen telefoon. Dat werkt dan een stukje makkelijker dan nu, want je moet er nu een barcodescanner voor opstarten.

Overigens is PayPal van mening dat de NFC-hype wordt overdreven. Deze digitale betaalboer meent dat het nog jaren gaat duren voor deze nieuwe manier van betalen is ingeburgerd.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters