Nielsen: eigenaren Nokia Lumia 900 loeiend tevreden

Researchbureau Nielsen heeft onder eigenaren van een Nokia Lumia 900 de tevredenheid over het toestel gepeild. Maar liefst 96 procent is er zeer, of gewoon tevreden over. Echter: de peiling is uitgevoerd voordat bekend werd dat het vlaggenschip van Nokia geen Windows Phone 8 zal krijgen.

Nokia Lumia 900 black

Als de peiling nu zou worden gehouden, zou dat naar alle waarschijnlijkheid de indrukwekkende tevredenheidsscore nogal drukken.

Dat punt even daargelaten, brengt de peiling aan het licht dat 95 procent van de Lumia 900-eigenaren het toestel aan een ander zou adviseren. 83% laat weten dat zijn verwachtingen over de Nokiatelefoon zijn overtroffen, en 85% zou het toestel opnieuw kopen, als ze vandaag een nieuwe telefoon moesten hebben.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 810 Nokia Lumia 900-eigenaren tussen 27 april en 18 mei. Van al deze mensen merkt 91% op dat het toestel beter is dan welk ander toestel dan ook. 42% vindt het toestel zelfs superieur aan andere telefoons.

Tweederde van de Lumia 900-eigenaren kocht hun toestel in een winkel, en niet online, en bijna alle eigenaren vinden het toestel aantrekkelijk, snel en makkelijk in het gebruik.

Maar zoals gezegd, kan de score een stuk lager uitvallen nu de Lumia 900-eigenaren weten dat hun amper drie maanden jonge toestel geen update naar Windows Phone 8 zal ontvangen. Waardoor in de toekomst waarschijnlijk veel mooie apps en games hun neus voorbij zullen gaan.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Predrag Matanovic -

  Ik hoop voor Nokia dat WP 8 een groot succes wordt. De L800 en de L900 zullen weinig gekocht worden nu bekend is geworden dat ze geen update krijgen naar WP 8. De afgelopen paar maanden is gebleken dat Nokia en Windows Phone geen succesvolle combinatie is geweest.

 2. Herman Van Der Blom -

  Ik heb een Lumia 800 en ben 100% tevreden. Nederland is een merkengeil land. Wij kennen Android en iPhone bij naam en dan moet het wel goed zijn. De reviews op Amazon.com geven de Lumia's de hoogste scores die ooit gegeven zijn. Terecht, het OS is totaal nieuw ontworpen. De hardware is van de hoogste kwaliteit. Je krijgt dan een telefoon die Functioneel ruim de rest verslaat en Future proof is. Ja Windows Phone heeft nu nog een klein marktaandeel, maar het is geen sprint maar een marathon.

  1. bartvuijk -

   Het is een Amerikaans onderzoek. Maar vergis je niet: ik zag onlangs ook een bericht langskomen over Amerikaanse klanten, juist die, die de Lumia 900 weer terugbrachten omdat ze het niks vonden.

   Dat had volgens de analyses vooral te maken met het feit dat de Lumia 900 zo ontzettend goedkoop was gemaakt, dat mensen die nog nooit een smartphone hadden gehad, er nu ineens een namen. En ja, vergeleken met twaalf fysieke numerieke toetsjes onder een monochroom scherm valt het dan blijkbaar ineens erg tegen.

   Conclusie van de analisten luidde dat de 900 te goedkoop was gemaakt 😉

   1. Marc Eversdijk -

    Dat zijn twee verschillende onderzoeken geweest neem ik aan? Dan mijn volgende vraag: Waren de mensen die meededen met het onderzoek nieuwe smartphone-bezitters of juist 'veteranen'? Als de Lumia zo gewaardeerd wordt door mensen die al eerder een smartphone hadden en het is een representatief onderzoek (eerlijk gezegd lijkt mij dat niet het geval ;)) dan mag Microsoft zich op de borst kloppen.

   2. bartvuijk -

    Klopt. Twee onderzoeken. Het ene onderzoek was domweg een standaard vragenlijstje in AT&T-winkels waar mensen hun Lumia 900 kwamen terugbrengen. Dat bleken vrijwel allemaal 'beginners' te zijn op smartphonegebied. Het Nielsen-onderzoek maakt geen onderscheid tussen beginners of veteranen.

 3. Timboektoe -

  Wel of niet overgang naar WP8 moet geen beoordeling van het OS zijn.
  Dat je als klant hiermee benadeeld wordt is een ander discussie.
  Zelf kijk ik met aandacht naar de release van WP8. Vooral het feit dat je prive gegevens NIET zomaar via apps kunnen worden doorgestuurd.

  Een Lumia WP8 met pureview. Kom maar op

 4. Concolor -

  Je persoonlijke voorkeur laat je wel duidelijk doorschemeren in de manier van schrijven. Gebruikers waren zo tevreden over hun Lumia telefoons dat je het nodig vond om vooral naar voren te brengen, in het begin en nog met klem aan het einde, dat het onderzoek vast een vertekend beeld gaf omdat ze nog niets wisten van de update naar WP8 die ze niet zouden krijgen.

  1. bartvuijk -

   Mijn mening lees je niet in het artikel. Hier wel, nu je er belangstelling voor toont 😉 Ik vind de Lumia 900 een prachtig toestel. Maar helaas een mislukking in de dop vanwege die updategeschiedenis.

   1. Concolor -

    Je laatste zin in je reactie loopt als een rode draad door het artikel. Het artikel gaat over een Nielsen onderzoek en jij wijdt van de 6 alinea's 2 aan een update die er niks mee te maken heeft.

   2. Danijel -

    Niets mee te maken heeft? Lijkt me wel, ik deel de gedachte van Bart dat de uitslag heel anders zal zijn als je de test nu nog eens herhaalt..

   3. Concolor -

    Ja, maar wederom is dat een mening. Niet gebaseerd op wat voor onderzoek dan ook. En om daar dan een artikel – die daar niet eens over gaat – mee te beginnen en te eindigen zegt meer dan genoeg.

    Stick To the Facts!!

   4. bartvuijk -

    Nee, het is een nuttige toevoeging op basis van de kennis die we hebben. Peiling uitgevoerd voordat het WP8-nieuws over dit toestel kwam is relevante informatie.

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters