Niemand wil BlackBerry hebben

Het lijkt er niet op dat BlackBerry binnenkort wordt ingelijfd door een andere fabrikant. Volgens John Chen, de CEO van de smartphonefabrikant, heeft niemand een bod gedaan op het bedrijf.

lackBerry Classic BlackBerry Passport CEO John Chen

Dit zegt hij in een interview met Bloomberg. BlackBerry wordt een steeds kleinere speler op de smartphonemarkt, waar het vijf jaar geleden nog een van de trendsetters was en veel populariteit genoot. Sindsdien zijn de verkopen en omzet van het bedrijf echter gekelderd.

Een overname lijkt daarom tot de mogelijkheden te behoren, maar John Chen ziet dat niet zomaar gebeuren. “Er liggen geen aanboden voor BlackBerry op tafel”, beweert hij. “Er zijn wel gesprekken gevoerd, maar dat zijn geen aanboden.”

BlackBerry is ook een bedrijf dat niet zomaar over te nemen is. “We kunnen ons waarschijnlijk niet laten overnemen door een Chinees bedrijf”, meent Chen. “Een van de grootste afnemers van onze producten zijn overheden. De vijf grootste landen en landen van de G7 gebruiken onze telefoons.”

De BlackBerry-smartphones staan bekend om hun uitstekende encryptie en goede beveiliging. Het feit dat de Duitse overheid deze week meer BlackBerry-smartphones wil gebruiken onderschrijft dat nog maar eens. Dit met het oog op het feit dat de Verenigde Staten Duitsland bespioneerde. “Er is een nationale autoriteit voor de veiligheid van informatie. Deze heeft meerdere smartphones uitgetest. BlackBerry had als enige smartphones die slaagden voor de tests”, liet de Duitse overheid onlangs weten.

Volgens Chen moet BlackBerry bovendien eerst weer van echte waarde zijn voor een overname in zijn ogen reëel is. “Maar ik ben tevreden met waar het bedrijf nu staat. Met onze marges, de verspreiding van nieuwe toestellen en onze nieuwe strategie. We hebben onze uitgaven teruggeschroefd tot een niveau waardoor we weer winst kunnen maken. Dat is goed voor je waarde. Of we echter weer iconische smartphones kunnen maken zoals vroeger, weet ik niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters