Nieuw Apple-patent: iPhone draadloos opladen door 'm in de buurt van een iMac te leggen

Apple heeft een nieuwe wijze van draadloos opladen gepatenteerd. Draadloze apparaten hoeven niet meer op een soort warmhoudplaatje te liggen om opgeladen te worden; ergens in een straal van een meter rond een iMac of andere Apple-computer volstaat.

Apple patent draadloos opladen

Met hetzelfde patent, hiernaast op het plaatje, is te zien dat op die manier ook de accu’s van een draadloos toetsenbord en een draadloze muis worden opgeladen door een oplaadmodule die in de computer is aangebracht. Die module zendt de stroom draadloos tot een meter afstand door de lucht naar de apparaten die opgeladen moeten worden. Dus geen wirwar aan kabeltjes meer, of de noodzaak – zoals bij de Palm Touchstone – om een telefoon op een dock te leggen dat wel bedraad is.

Draadloos opladen gaat op deze manier een nieuwe fase in. Via near field magnetische resonantie (NFMR) komt de stroom tot de draadloze apparaten in de buurt. Het hele bureau waar de computer op staat, is dan de oplader geworden. Ook een laptop moet zijn power zo kunnen delen met nabije apparaten.

Zoals bij alle Apple patenten is het maar de vraag of, en wanneer het ooit in toekomstige iPhones en iMacs wordt ingebouwd. Apple patenteert een heleboel ideeën zonder er ooit gebruik van te maken. Het idee is echter interessant genoeg om in de gaten te houden. Het kan de smartphonewereld aardig op zijn kop zetten, want voor deze apparaten is nog altijd geen goede oplossing voor het zware accuverbruik gevonden. Ze zijn vrijwel allemaal na een dag leeg.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters