Nieuw Apple-patent: iPhone draadloos opladen door 'm in de buurt van een iMac te leggen

Apple heeft een nieuwe wijze van draadloos opladen gepatenteerd. Draadloze apparaten hoeven niet meer op een soort warmhoudplaatje te liggen om opgeladen te worden; ergens in een straal van een meter rond een iMac of andere Apple-computer volstaat.

Apple patent draadloos opladen

Met hetzelfde patent, hiernaast op het plaatje, is te zien dat op die manier ook de accu’s van een draadloos toetsenbord en een draadloze muis worden opgeladen door een oplaadmodule die in de computer is aangebracht. Die module zendt de stroom draadloos tot een meter afstand door de lucht naar de apparaten die opgeladen moeten worden. Dus geen wirwar aan kabeltjes meer, of de noodzaak – zoals bij de Palm Touchstone – om een telefoon op een dock te leggen dat wel bedraad is.

Draadloos opladen gaat op deze manier een nieuwe fase in. Via near field magnetische resonantie (NFMR) komt de stroom tot de draadloze apparaten in de buurt. Het hele bureau waar de computer op staat, is dan de oplader geworden. Ook een laptop moet zijn power zo kunnen delen met nabije apparaten.

Zoals bij alle Apple patenten is het maar de vraag of, en wanneer het ooit in toekomstige iPhones en iMacs wordt ingebouwd. Apple patenteert een heleboel ideeën zonder er ooit gebruik van te maken. Het idee is echter interessant genoeg om in de gaten te houden. Het kan de smartphonewereld aardig op zijn kop zetten, want voor deze apparaten is nog altijd geen goede oplossing voor het zware accuverbruik gevonden. Ze zijn vrijwel allemaal na een dag leeg.

Bron: Pocketnow

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters