Nieuw Apple-patent: iPhone draadloos opladen door 'm in de buurt van een iMac te leggen

Apple heeft een nieuwe wijze van draadloos opladen gepatenteerd. Draadloze apparaten hoeven niet meer op een soort warmhoudplaatje te liggen om opgeladen te worden; ergens in een straal van een meter rond een iMac of andere Apple-computer volstaat.

Apple patent draadloos opladen

Met hetzelfde patent, hiernaast op het plaatje, is te zien dat op die manier ook de accu’s van een draadloos toetsenbord en een draadloze muis worden opgeladen door een oplaadmodule die in de computer is aangebracht. Die module zendt de stroom draadloos tot een meter afstand door de lucht naar de apparaten die opgeladen moeten worden. Dus geen wirwar aan kabeltjes meer, of de noodzaak – zoals bij de Palm Touchstone – om een telefoon op een dock te leggen dat wel bedraad is.

Draadloos opladen gaat op deze manier een nieuwe fase in. Via near field magnetische resonantie (NFMR) komt de stroom tot de draadloze apparaten in de buurt. Het hele bureau waar de computer op staat, is dan de oplader geworden. Ook een laptop moet zijn power zo kunnen delen met nabije apparaten.

Zoals bij alle Apple patenten is het maar de vraag of, en wanneer het ooit in toekomstige iPhones en iMacs wordt ingebouwd. Apple patenteert een heleboel idee├źn zonder er ooit gebruik van te maken. Het idee is echter interessant genoeg om in de gaten te houden. Het kan de smartphonewereld aardig op zijn kop zetten, want voor deze apparaten is nog altijd geen goede oplossing voor het zware accuverbruik gevonden. Ze zijn vrijwel allemaal na een dag leeg.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters