Nieuw Bluetooth-type is sneller en heeft groter bereik

De nieuwe versie van Bluetooth, Roadmap, is vandaag aangekondigd door de Special Interest Group (SIG). Volgens het bedrijf zou de nieuwe versie sneller zijn en een beter bereik hebben.

bluetooth logo

De nieuwe versie is vandaag aangekondigd en wordt in februari op de markt gebracht. Bluetooth Roadmap is 100 procent sneller dan het huidige Bluetooth en het bereik is vier keer zo groot. Dit gebeurt allemaal zonder dat het stroomverbruik toeneemt. De SIG focust zich met Roadmap op ‘internet of things’. Dit is de verzamelnaam voor bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten die zijn verbonden met het internet en in verbinding staan met je smartphone.

Met Bluetooth Roadmap ligt de focus vooral op de verdere ontwikkeling van Mesh-verbindingen. Dit zou je kunnen zien als een systeem dat vergelijkbaar is met een wifi-booster, maar dan voor Bluetooth. Met Mesh-verbindingen staan allerlei kleine zenders in je huis in verbinding met Bluetooth-apparaten.

Met deze nieuwe ontwikkeling wordt het makkelijker om je huis slimmer te maken. Sloten, lampen en bijvoorbeeld ramen kunnen zo verbonden worden met een Bluetooth-netwerk. Hiermee kan de bewoner via zijn of haar smartphone zelf alles regelen. Het is ook mogelijk om deze technologie toe te passen in grote gebouwen.

Bluetooth is een uitvinding van de Nederlander Jaap Haartsen. Hij bedacht de uitvinding in 1994 toen hij voor Ericsson werkte. De technologie is sindsdien in bijna elke smartphone, tablet en laptop te vinden.

Hoewel Bluetooth Roadmap vanaf februari voor apparaten beschikbaar is, is het nog onduidelijk wanneer de versie daadwerkelijk in gebruik wordt genomen.

Bron: Bluetooth</p>

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters