Nieuw onderzoek: geen kanker door mobiele telefoons

Er bestaat geen enkel verband tussen mobiele telefonie en hersentumor. Een nieuw internationaal wetenschappelijk onderzoek bewijst dit, meldt Reuters.

kankertelefoon

Hoewel de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) onlangs juist wel een mogelijk verband tussen mobiele telefonie en kanker onderkende, zijn wetenschappers uit Engeland, de Verenigde Staten en Zweden tot een andere conclusie gekomen. Zij vinden geen overtuigend bewijs voor een verband tussen de dodelijke ziekte en het gebruik van mobiele telefoons.

”Hoewel er enige onzekerheid blijft, stapelen de bewijzen zich op tegen de hypothese dat het gebruik van mobiele telefoons hersentumoren bij volwassenen kan veroorzaken”, zo schrijven de wetenschappers in hett blad Environmental Health Perspectives.

De conclusie is volledig tegenstrijdig tot die van een commissie van de WHO die nog geen twee maanden geleden waarschuwde dat mobiel telefoongebruik ”mogelijk kankerverwekkend is bij mensen”, en de technologie is op een lijst gezet tussen meer ”mogelijke kankerverwekkers”. Die overigens niet zoveel voorstelt, want bananen, koffie en augurken staan ook op die lijst.

Eerder wezen wetenschappers erop dat het aantal hersentumoren bij de mensheid niet significant is gestegen sinds er mobiele telefoons zijn, sinds begin jaren tachtig. Momenteel zijn er wereldwijd vijf miljard mobiele telefoons in gebruik en de controverse over een mogelijk verband met kanker is er altijd geweest. Ook dit laatste onderzoek zal daar waarschijnlijk weinig verandering in brengen.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters