Nieuw onderzoek: geen kanker door mobiele telefoons

Er bestaat geen enkel verband tussen mobiele telefonie en hersentumor. Een nieuw internationaal wetenschappelijk onderzoek bewijst dit, meldt Reuters.

kankertelefoon

Hoewel de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) onlangs juist wel een mogelijk verband tussen mobiele telefonie en kanker onderkende, zijn wetenschappers uit Engeland, de Verenigde Staten en Zweden tot een andere conclusie gekomen. Zij vinden geen overtuigend bewijs voor een verband tussen de dodelijke ziekte en het gebruik van mobiele telefoons.

”Hoewel er enige onzekerheid blijft, stapelen de bewijzen zich op tegen de hypothese dat het gebruik van mobiele telefoons hersentumoren bij volwassenen kan veroorzaken”, zo schrijven de wetenschappers in hett blad Environmental Health Perspectives.

De conclusie is volledig tegenstrijdig tot die van een commissie van de WHO die nog geen twee maanden geleden waarschuwde dat mobiel telefoongebruik ”mogelijk kankerverwekkend is bij mensen”, en de technologie is op een lijst gezet tussen meer ”mogelijke kankerverwekkers”. Die overigens niet zoveel voorstelt, want bananen, koffie en augurken staan ook op die lijst.

Eerder wezen wetenschappers erop dat het aantal hersentumoren bij de mensheid niet significant is gestegen sinds er mobiele telefoons zijn, sinds begin jaren tachtig. Momenteel zijn er wereldwijd vijf miljard mobiele telefoons in gebruik en de controverse over een mogelijk verband met kanker is er altijd geweest. Ook dit laatste onderzoek zal daar waarschijnlijk weinig verandering in brengen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Samsung-Rules -

  We bellen hier in nederland nog maar een goede 15 jaar mobiel… en de massa hooguit 10 jaar waarvan veel mensen maximaal een paar uur per maand bellen. Maar kijk ik naar mezelf en mensen om me heen die soms uren per dag met dat ding tegen hun oor zitten, dan hoor ik vaak en merk ook zelf dat ik pijn in me hoofd krijg. Of dit kwaad kan weet ik niet, maar de gsm straling heeft wel degelijk invloed op je hersenen. Ben vorig jaar mijn moeder verloren door het gevolg van een hersentumor, en de doktoren kunnen nog maar heel weinig op dat gebied. 1500 mensen per jaar in nederland sterven hieraan en het worden er ieder jaar meer. Onderzoek naar deze dingen word ook altijd gefinancierd door de belanghebbende partijen.

 2. Samsung-Rules -

  Wat zou er gebeuren denken jullie als ze bekend zouden maken dat het wel zo is? Dat ding aan je bol is gewoon niet goed, maar de miljarden industrie van mobieltjes houd dit wel tegen hoor! Bel zoveel mogelijk hands free, en dat ding licht ook niet op mijn nachtkastje.

  1. bartvuijk -

   Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet wat ik hiervan moet denken, maar de cijfers over hersentumoren – die in de afgelopen twintig jaar procentueel zo'n beetje hetzelfde zijn gebleven – stellen mij wel enigszins gerust. Daar zit het probleem dus in ieder geval niet.

   En mijn smartphone gebruik ik steeds minder om mee te bellen 😉

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters