Nieuw ontwerp Huawei-telefoon van topontwerpers

Topontwerpers van de Zweedse designstudio Claesson Koivisto Rune hebben voor Huawei de Leaf bedacht, een telefoon met een geknikte vorm en een numeriek toetsenbord. Het is helaas maar een ‘gewone’ mobiele telefoon zonder slim besturingssysteem.

Huawei Leaf

Hier staat dus geen Android, Windows Phone 7 of Symbian op, maar alleen de door Huawei zelfbedachte telefoonsoftware die geen ‘slimme’ extra mogelijkheden kent. Dat laat onverlet dat het design opvallend is.

De ontwerpers hebben er een heel verhaal bij, beginnend bij twintig jaar geleden toen de eerste mobiele telefoon – model strijkplank – aan het oor van de eerste mobiele beller werd gezet. De technologie is sindsdien razendsnel gegaan, memoreert de toelichting, en leidt tot een flinke competitie tussen telefoonfabrikanten. Die steeds meer en meer mogelijkheden aan de toestellen toevoegen. Wat uiteindelijk uitmondde in de uitvinding van de smartphones.

En nu komt de filosofie van de Zweedse ontwerpers om de hoek kijken: ”Het is geen verrassing dat velen van ons de noodzaak betwisten van zoveel knoppen, opties en add-ons.” (…)”Als reactie tegen de overladen functies, werd onze motivatie gericht op het reduceren van het toestel tot de essentie van een telefoon, terwijl het design werd verbeterd zodat er een prachtig object ontstond.”

Waarmee je dus alleen kunt bellen, en mogelijk een sms-je kunt sturen. De Zweedse designstudio heeft er twee jaar over gedaan om deze telefoon te bedenken. Of en wanneer hij in Nederland op de markt komt, is onbekend.

Huawei maakte tot op heden vaak voor telco’s telefoons waar zij dan hun eigen merk op zetten, maar wil tegenwoordig ook onder eigen vlag de markt op.

Bron: Akihabaranews

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters