Nieuw vlaggenschip Huawei daadwerkelijk sneller dan elke andere telefoon

Niemand nam de claims van de Chinese fabrikant Huawei erg serieus dat het bedrijf de allersnelste telefoon ooit op de markt zou brengen. Maar een op internet verschenen benchmark laat zien dat de Huawei Ascend D Quad XL alle andere telefoons uit het water blaast.

huawei ascend d quad

De telefoonmaker heeft tot dusver vooral goedkope midrange-modellen op de markt gebracht en dus schoten de wenkbrauwen omhoog toen Huawei meldde met de allersnelste telefoon ter wereld te komen, nog gebaseerd op een zelf ontwikkelde processor ook. Maar de sceptici kregen ongelijk.

De benchmark laat zien dat de Ascend D Quad XL enkele punten sneller is dan de Samsung Galaxy Note, en wel tien punten sneller dan de Samsung Galaxy S II. De 1,5 Ghz quadcore processor van eigen makelij laat alle andere processoren van bekendere fabrikanten als NVIDIA en Samsung achter zich.

In de Ascend D Quad XL bromt een K3V2 processor die ondersteund wordt door een zestienkernige GPU. Daarmee scoort de Ascend dus het allerbest van alle bestaande toestellen in de Basemark ES benchmarktest.

Maar wellicht belangrijker voor de komende maanden is dat de Huawei-telefoon ook beter scoort dan quadcore-toestellen van andere fabrikanten die nog uit moeten komen, waaronder zelfs tablets als de Asus Transformer Prime. De Tegra 3 van NVIDIA lijkt in ieder geval een stuk langzamer te zijn dan de K3V2.

benchmark huawei ascend

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeroen -

  Ik brand Huawei niet af. Ik heb wel veel ervaring met toestellen. Wat me vaak tegenzat was dat er best wel problemen mee waren. Neem de Nokia 6610: het frontje aan de achterkant had wel heel veel speling. De N73, pas ontvangen, cameraschuif stuk, 10 weken weggeweest. De Samsung G810, optische zoom, maar geen behoorlijke fotoresultaten. De Sony Ericsson K800i, 3 keer terug voor reparatie vanwege de joystick- en toen was het nog niet goed. Ik had het toestel puntgaaf ingeleverd, vernaggeld teruggekregen, en niet te vergeten er zaten 2 dode pixels in het scherm. De Xperia X10, batterij was binnen 6 uur leeg. De mediaspeaker en het belvolume was ronduit slecht.

  Daar staan goede toestellen tegenover. Ook van deze merken.

  Dit waren allemaal toestellen waar je helemaal enthousiast van word als ze aangekondigd worden. Het perfecte concept. De uitwerking is vaak anders helaas. Ik ben juist heel benieuwd naar de Huawei, en als het hele gebeuren er omheen deugd, dan weet ik wel welk toestel ik wil hebben in oktober, want het lijkt het perfecte plaatje.

  1. bartvuijk -

   Ik ben juist erg benieuwd naar de smartphones van Huawei, en brand ze pas af als daar bewezen reden toe is. Ik hoop erg dat het merk een mooie toevoeging wordt in het smartphonelandschap. Overigens heb ik ook een Huawei modem en die doet het juist vlekkeloos. Itt het netwerk van T-Mobile trouwens 😉

 2. Jeroen -

  Mooi….hoe gaat dat verder met de software-optimalisatie en de updates nadat het toestel uitkomt? En de produtietolerantie, de afwerking, en het dode pixel beleid? Anders heb je er nog niet heel veel aan. Zie de LG 2X

  1. steve-vanm -

   Zat ik me ook te bedenken. Is het toestel wel stabiel? Hij kan wel snel zijn, maar als steeds vastloopt heb je er ook vrij weinig aan.

   1. robert -

    Jullie doen net alsof Huawei net komt kijken.
    Een paar feiten van wiki

    Huawei was founded in 1987 by Ren Zhengfei and is a private company owned by its employees. Its core activities are building telecommunications networks; providing operational and consulting services and equipment to enterprises; and manufacturing communications devices for the consumer market.[6] Huawei has over 110,000 employees, around 46% of whom are engaged in research and development (R&D).[7][8] It has 20 R&D institutes in countries including China, Germany, India, Russia, Sweden and the United States, and in 2010 invested CNY 16,556 million in R&D.[9][10]

    In 2010, Huawei recorded revenues of US$28 billion.[11] Its products and services have been deployed in more than 140 countries and it currently serves 45 of the world's 50 largest telecoms operators.[12]

    In Nederland levert het onder andere het 3G-netwerk van T-Mobile. Dat is opmerkelijk omdat het daarmee het eerste Chinese bedrijf is dat in Europa zo'n (technologisch hoogstaand) netwerk bouwt. KPN en Vodafone gebruiken apparatuur van Huawei. Daarnaast is Huawei ook gekozen door KPN als belangrijke leverancier voor hun UMTS en DWDM glasvezel-netwerk

    Dus slecht service zullen ze niet leveren.
    Althans dat moet zich nog voor consumenten vertalen.

    Daarnaast hebben ze al ervaring opgedaan met de Ideos X5 en Huawei S7

   2. robert -

    Wat wil je dan?
    HTC en Samsung zijn toch ook ergens begonnen?
    Wees blij dat er nog een concurrent van formaat komt. Geef het een kans en tijd. Brandt ze daarna pas af. Nu al lopen verkondigen dit en dat is nergens op gebaseerd.
    iedereen was enthousiast over de Ascend D Quad XL en ook de processor lijkt voldoende krachtig.

   3. Dominick -

    Ik heb sinds een week een Huawei modem, en die is nou niet bepaald stabiel 😛 Maar dat heeft natuurlijk niets met elkaar te maken. In Huawei heb ik wel vertrouwen 🙂

 3. robert -

  Volgens mij is dat momenteel snel zat.
  De nieuwe exynos quadcore van Samsung zal ongetwijfeld sneller zijn maar heb je dat voor toepassingen ook nodig?

  Praat je over draadloos 1080p 60fps verzenden of 1080p 60 fps 3D opnemen misschien wel.

  Het iig spannend om te zien hoe Huawei zich gata ontwikkelen. Als ik een nieuwe android toestel moest kopen is deze zeker een optie.

 4. George -

  Ik vraag me af of deze vlieger ook nog op gaat als ook de nieuwe generatie quadcoretoestellen van bijv. Samsung, HTC en LG uit zijn. Niet echt fair dus om new gen met old gen te vergelijken.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters