Nieuw vlaggenschip Huawei daadwerkelijk sneller dan elke andere telefoon

Niemand nam de claims van de Chinese fabrikant Huawei erg serieus dat het bedrijf de allersnelste telefoon ooit op de markt zou brengen. Maar een op internet verschenen benchmark laat zien dat de Huawei Ascend D Quad XL alle andere telefoons uit het water blaast.

huawei ascend d quad

De telefoonmaker heeft tot dusver vooral goedkope midrange-modellen op de markt gebracht en dus schoten de wenkbrauwen omhoog toen Huawei meldde met de allersnelste telefoon ter wereld te komen, nog gebaseerd op een zelf ontwikkelde processor ook. Maar de sceptici kregen ongelijk.

De benchmark laat zien dat de Ascend D Quad XL enkele punten sneller is dan de Samsung Galaxy Note, en wel tien punten sneller dan de Samsung Galaxy S II. De 1,5 Ghz quadcore processor van eigen makelij laat alle andere processoren van bekendere fabrikanten als NVIDIA en Samsung achter zich.

In de Ascend D Quad XL bromt een K3V2 processor die ondersteund wordt door een zestienkernige GPU. Daarmee scoort de Ascend dus het allerbest van alle bestaande toestellen in de Basemark ES benchmarktest.

Maar wellicht belangrijker voor de komende maanden is dat de Huawei-telefoon ook beter scoort dan quadcore-toestellen van andere fabrikanten die nog uit moeten komen, waaronder zelfs tablets als de Asus Transformer Prime. De Tegra 3 van NVIDIA lijkt in ieder geval een stuk langzamer te zijn dan de K3V2.

benchmark huawei ascend

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters