Nieuw vlaggenschip Huawei daadwerkelijk sneller dan elke andere telefoon

Niemand nam de claims van de Chinese fabrikant Huawei erg serieus dat het bedrijf de allersnelste telefoon ooit op de markt zou brengen. Maar een op internet verschenen benchmark laat zien dat de Huawei Ascend D Quad XL alle andere telefoons uit het water blaast.

huawei ascend d quad

De telefoonmaker heeft tot dusver vooral goedkope midrange-modellen op de markt gebracht en dus schoten de wenkbrauwen omhoog toen Huawei meldde met de allersnelste telefoon ter wereld te komen, nog gebaseerd op een zelf ontwikkelde processor ook. Maar de sceptici kregen ongelijk.

De benchmark laat zien dat de Ascend D Quad XL enkele punten sneller is dan de Samsung Galaxy Note, en wel tien punten sneller dan de Samsung Galaxy S II. De 1,5 Ghz quadcore processor van eigen makelij laat alle andere processoren van bekendere fabrikanten als NVIDIA en Samsung achter zich.

In de Ascend D Quad XL bromt een K3V2 processor die ondersteund wordt door een zestienkernige GPU. Daarmee scoort de Ascend dus het allerbest van alle bestaande toestellen in de Basemark ES benchmarktest.

Maar wellicht belangrijker voor de komende maanden is dat de Huawei-telefoon ook beter scoort dan quadcore-toestellen van andere fabrikanten die nog uit moeten komen, waaronder zelfs tablets als de Asus Transformer Prime. De Tegra 3 van NVIDIA lijkt in ieder geval een stuk langzamer te zijn dan de K3V2.

benchmark huawei ascend

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters