'Nieuwe 7-inch tablet van Samsung krijgt Amoled-sherm'

Samsung lijkt de productie van de 7-inch Amoled-touchscreen op stoom gebracht te hebben. De producent zal naar verwachting eind dit jaar een tablet introduceren met een 7-inch scherm die voorzien is van deze nieuwe panelen.

Geruchten over een vernieuwde 7-inch tablet van Samsung doen al een tijd de ronden. Volgens anonieme bronnen zal de fabrikant tijdens de IFA-beurs in Berlijn de opvolger van haar 7-inch tablet bekend gaan maken die ook tijdens de 2010 IFA-beurs aangekondigd werd door Samsung. De nieuwe tablet zal naar verwachting op Android Honeycomb gaan lopen en moet de nieuwe tablet-lijn van Samsung compleet maken. Zo weet de fabrikant een 7-inch variant aan te bieden aan consumenten en een 8.9 en een 10.1-inch die allemaal op Honeycomb lopen en het zelfde uiterlijk zullen krijgen.

Volgens Oled-info zal de nieuwe 7-inch variant als eerste tablet een Amoled-scherm mee gaan krijgen. Het scherm zal een resolutie van 1024×768 pixels gaan krijgen en moet eind 2011 de verkoop in gaan. Hiermee lijkt een bekendmaking op de IFA-beurs voor de hand te liggen. Overige specificaties van de tablet ontbreken nog, maar de kans is groot dat hij over 3G zal beschikken en een 5-megapixelcamera mee gaat krijgen.

Samsung lijkt ook bezig te zijn met HD-schermen met Amoled-panelen erin. Zo zou de fabrikant momenteel een scherm aan het produceren zijn met een resolutie van 1280×720 pixels. Deze schermen zouden volgend jaar pas op de markt gaan komen den eerste tablets moeten halverwege 2012 over de nieuwe panelen gaan beschikken, aldus de bron.

Samsung 7-inch Amoled

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martijn snapt t nie -

  Martijn,
  Focus op een onderwerp is iets wat je op de middelbare school leert. Jarenlange vooruitgang leert dat het makkelijker praten is. Net als samsung, loop je achter…Sommige mensen maken in een keer de stap, anderen hebben eerst wat rondes feedback nodig.

  1. Martijn -

   Martijn,
   Ik weet niet waar je het over heb. Jouw reactie voegt niks toe aan deze discussie. Lees maar eerst wat ik bedoel. Dat ik offtopic snap ik ook wel. Daar is niks mis mee zolang we maar met juiste feiten beargumenteren.
   We houden het hierbij.

 2. ikke -

  @Martijn

  zoals gezegd gaat dit over tablets hoor..

  Boven zo bijzonder is een 55 inch oled niet hoor, er zijn al wel grotere dus als je t zo wil spelen dan zou lg juist achterlope.

  1. Martijn -

   Klopt ik zeg alleen dat wat samsung met 7 inch OLED doet niet bijzonder is of althans het veel groter kan.
   En nee er bestaat GEEN 55 inch of groter voor OLED TV.

 3. Martijn -

  Nee, het is geen smartphone 😉
  Het gaat mij om de ontwikkeling in OLED. Samsung
  houdt de boot af en rekt liever de LED tv schermen.
  LG pakt het groter aan. In 1 keer 55 inch OLED TV
  Natuurlijk zal de prijs hoog zijn. En we moeten afwachten wanneer het daadwerkelijk in de winkels te bewonderen is. Maar indien wel is dit nog altijd beter dan in kleine stapjes zoals samsung wilt. Dan kan je nog 4 jaar wachten op 55 inch OLED tv.

  Ik merk dat LG nu veel innovatiever is samsung.
  1. passief 3D (waar samsung volgend jaar ook mee komt)
  2 3D op mobiel (waar samsung eind van het jaar mee komt)
  3 (hoogstwaarschijnlijk) 55 inch OLED tv in 2012.

  1. gwystyl2 -

   Wel eens een tablet van 55" gezien? Dit gaat niet over TV's hoor 🙂

   En buiten dat zou je de roadmap van Samsung eens moeten bekijken voor wat er halverwege volgend jaar uit zou moeten komen. LG kan nu wel wat roepen, maar of ze het halen is een tweede. Datzelfde geldt voor Samsung. Je weet de echte releases van echte producten vaak pas een maand of twee vantevoren zeker.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters