'Nieuwe 7-inch tablet van Samsung krijgt Amoled-sherm'

Samsung lijkt de productie van de 7-inch Amoled-touchscreen op stoom gebracht te hebben. De producent zal naar verwachting eind dit jaar een tablet introduceren met een 7-inch scherm die voorzien is van deze nieuwe panelen.

Geruchten over een vernieuwde 7-inch tablet van Samsung doen al een tijd de ronden. Volgens anonieme bronnen zal de fabrikant tijdens de IFA-beurs in Berlijn de opvolger van haar 7-inch tablet bekend gaan maken die ook tijdens de 2010 IFA-beurs aangekondigd werd door Samsung. De nieuwe tablet zal naar verwachting op Android Honeycomb gaan lopen en moet de nieuwe tablet-lijn van Samsung compleet maken. Zo weet de fabrikant een 7-inch variant aan te bieden aan consumenten en een 8.9 en een 10.1-inch die allemaal op Honeycomb lopen en het zelfde uiterlijk zullen krijgen.

Volgens Oled-info zal de nieuwe 7-inch variant als eerste tablet een Amoled-scherm mee gaan krijgen. Het scherm zal een resolutie van 1024×768 pixels gaan krijgen en moet eind 2011 de verkoop in gaan. Hiermee lijkt een bekendmaking op de IFA-beurs voor de hand te liggen. Overige specificaties van de tablet ontbreken nog, maar de kans is groot dat hij over 3G zal beschikken en een 5-megapixelcamera mee gaat krijgen.

Samsung lijkt ook bezig te zijn met HD-schermen met Amoled-panelen erin. Zo zou de fabrikant momenteel een scherm aan het produceren zijn met een resolutie van 1280×720 pixels. Deze schermen zouden volgend jaar pas op de markt gaan komen den eerste tablets moeten halverwege 2012 over de nieuwe panelen gaan beschikken, aldus de bron.

Samsung 7-inch Amoled

 

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters