'Nieuwe 7-inch tablet van Samsung krijgt Amoled-sherm'

Samsung lijkt de productie van de 7-inch Amoled-touchscreen op stoom gebracht te hebben. De producent zal naar verwachting eind dit jaar een tablet introduceren met een 7-inch scherm die voorzien is van deze nieuwe panelen.

Geruchten over een vernieuwde 7-inch tablet van Samsung doen al een tijd de ronden. Volgens anonieme bronnen zal de fabrikant tijdens de IFA-beurs in Berlijn de opvolger van haar 7-inch tablet bekend gaan maken die ook tijdens de 2010 IFA-beurs aangekondigd werd door Samsung. De nieuwe tablet zal naar verwachting op Android Honeycomb gaan lopen en moet de nieuwe tablet-lijn van Samsung compleet maken. Zo weet de fabrikant een 7-inch variant aan te bieden aan consumenten en een 8.9 en een 10.1-inch die allemaal op Honeycomb lopen en het zelfde uiterlijk zullen krijgen.

Volgens Oled-info zal de nieuwe 7-inch variant als eerste tablet een Amoled-scherm mee gaan krijgen. Het scherm zal een resolutie van 1024×768 pixels gaan krijgen en moet eind 2011 de verkoop in gaan. Hiermee lijkt een bekendmaking op de IFA-beurs voor de hand te liggen. Overige specificaties van de tablet ontbreken nog, maar de kans is groot dat hij over 3G zal beschikken en een 5-megapixelcamera mee gaat krijgen.

Samsung lijkt ook bezig te zijn met HD-schermen met Amoled-panelen erin. Zo zou de fabrikant momenteel een scherm aan het produceren zijn met een resolutie van 1280×720 pixels. Deze schermen zouden volgend jaar pas op de markt gaan komen den eerste tablets moeten halverwege 2012 over de nieuwe panelen gaan beschikken, aldus de bron.

Samsung 7-inch Amoled

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters