Nieuwe afbeeldingen van de Google Phone komen uit

Engadget heeft haar handen weten te leggen op afbeeldingen van de Nexus One Google Phone. Uit de afbeeldingen blijkt ook dat het toestel, de HTC Passion, op Android 2.1 draait.

Google Phone Nexus One

Nadat het afgelopen weekend in het teken stond van de Google Phone kwamen kort daarna de eerste berichten die de geruchten wisten tegen te spreken. Zo zou de werknaam van HTC voor het toestel, de Nexus One, verward zijn met een Nvidia grafischekaart en daarnaast zouden concurrenten volgens boze tongen er alles aan doen om hoge verwachtingen te scheppen die achter niet zouden kloppen. Ook zou de Nexus One al veel eerder zijn uitgelekt maar toen stond hij nog bekend als de HTC Passion of Dragon.

Engadget wil daar niets van weten en heeft als bewijs een nieuwe serie foto’s geplaatst en ander bewijsmateriaal waaruit duidelijk blijkt dat het hier toch echt om een telefoon gaat die de Nexus One gaat heten en gemaakt wordt door HTC. Allereerst heeft de Amerikaanse telecomwaakend, de FCC, de Nexus One inmiddels goedgekeurd voor verkoop in de VS. Uit het label wat de FCC heeft vrijgegeven blijkt ook dat deze Google Phone zal beschikken over een Micro-SD-slot. Daarnaast heeft Engadget ook een lading foto’s binnen gekregen waarop de Nexus One van top tot teen wordt gefotografeerd en waarop ook de interface ten delen te zien is.

Uit de genomen foto’s zou blijken dat de Nexus One inderdaad op Android 2.1 loopt en dat het UI van Android in deze nieuwe update voor het OS nog verder onder handen is genomen. Zo zal de nieuwe Google dienst Goggles standaard in Android ingebakken zitten voortaan en ook is er een nieuwe shortcut-menu te zien in het OS. Ook heeft Engadget in de gebruikersaanwijzing van de doos een url gevonden naar een pagina op Google.com die nog niet live staat maar wel suggereert dat Google inderdaad de telefoon zelf gaat marketen en online verkopen. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat deze telefoon de beschikking zal gaan krijgen over Wifi en dat de software verder aangepast is om bijvoorbeeld previews te geven van pagina’s via de desktop van Android zoals we dat ook in het WebOS van Palm kennen.

De verwachting is dat Google het toestel begin volgend jaar officieel zal gaan komen. Tot die tijd kunnen we naar verwachting een hoop nieuwe informatie over dit toestel tegemoet gaan zien aangezien deze telefoon uitgereikt is aan tientallen Google medewerkers die vast niet allemaal hun mond zullen kunnen houden.

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

Google Phone Nexus One

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters