Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten

Apple heeft een nieuwe generatie iPad Pro’s onthuld. De nieuwe 10.5-inch iPad Pro valt op door zijn dunne schermranden. De nieuwe 12.9-inch iPad pro brengt sterk verbeterde specificaties met zich mee.

Nieuwe 10.5-inch iPad Pro

Apple heeft tijdens zijn jaarlijkse WWDC-keynote na maanden aan geruchten dan eindelijk de nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro onthuld. De 10.5-inch iPad Pro heeft 40% dunnere schermranden dan zijn voorganger. Daardoor is de nieuwe 10.5-inch iPad Pro ongeveer even groot en zwaar als de 9.7-inch iPad Pro die we al kennen.

iPad Pro

Er past nu een volledig virtueel toetsenbord op je scherm. Hetzelfde geldt voor het Smart Keyboard die Apple zelf verkoopt. Daarmee wordt de iPad Pro nog interessanter voor zakelijk gebruik. Het scherm van de nieuwe tablet is bovendien sterk verbeterd.  Het True Tone scherm kan kleuren beter weergeven, is zeer helder, ondersteunt HDR video en reflecteert minder licht.

iPad Pro

ProMotion is een nieuwe functie die automatisch aanpast hoe snel je beeld ververst wordt. Dat levert niet alleen betere beelden op, maar bespaart ook batterij. Bovendien reageert het beeld daarmee sneller op je Stylus. De tablet wordt aangedreven door de nieuwe A10X chip, die dertig procent sneller is dan de A9X.

Volgens Apple is de iPad Pro door zijn rauwe kracht geschikter om foto’s te bewerken dan de meeste computers. Wees echter niet bang, want al die extra kracht gaat niet ten koste van je accuduur. Je kunt nog steeds tien uur met je iPad Pro doen.

Zelfde camera’s als de iPhone 7

De nieuwe tablet krijgt dezelfde camera’s als de iPhone 7. Daarmee zet Apple een grote stap. Tablets staan immers bekend om hun belabberde camera’s. De nieuwe 10.5-inch iPad Pro heeft aan de achterkant dus een 12MP camera. Selfies kunnen genomen worden met een 7MP camera.

Het opslaggeheugen van de nieuwe modellen wordt verdubbeld. Consumenten kunnen nu tussen 64GB, 128GB en maar liefst 512GB aan opslaggeheugen. De nieuwe modellen worden vanaf volgende week geleverd, met iOS 10. Later dit jaar komt echter iOS 11 uit. De nieuwe update voor Apple’s besturingssysteem is grotendeels gefocust op de iPad.

iPad Pro

Gebruikers kunnen tekst en afbeeldingen verslepen, er is een nieuwe Files-app en de apps-dock heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. Voor meer details kun je ons overzicht van de nieuwe iOS 11 functies checken.

Klinkt allemaal goed, maar hoeveel mag dat gaan kosten? Het 64GB-model van de nieuwe 10.5-inch iPad Pro gaat 649 dollar kosten. Voor het 12.9-inch model ben je minimaal 799 dollar kwijt.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters