‘Nieuwe Apple Watch heeft Micro LED scherm’

Een betrouwbare bron binnen de industrie beweert dat de Apple Watch van volgend jaar een Micro LED scherm krijgt, wat tot een verbeterde accuduur moet gaan leiden.

Apple Watch

Een bron binnen een Taiwanese fabrikant die onderdelen aan Apple levert heeft wat informatie vrijgelaten betreffende de Apple Watch die in 2017 uit moet gaan komen, de opvolger van de Apple Watch die dit jaar nog onthuld moet gaan worden. Volgens het gerucht is Apple bezig met een Micro LED scherm voor zijn nieuwe gadget.

Micro LED

Apple Watch
De Apple Watch

Apple nam zoals je je misschien nog kunt herinneren twee jaar geleden de Micro LED ontwikkelaar Lux Vue over. Het Amerikaanse bedrijf bouwde in april 2015 meteen een nieuwe fabriek voor zijn nieuwste aanwinst. Volgens de anonieme bron is Apple daar sindsdien bezig geweest met het verder ontwikkelen van Lux Vue’s technologie, in het speciaal voor de Apple Watch.

Micro LED schermen zijn over het algemeen efficiënter dan OLED schermen die op dit moment in de Apple Watch gebruikt worden, waardoor de de accuduur er flink op vooruit zou kunnen gaan, op papier tenminste. Het produceren van zulke kleine Micro LED schermen is op dit moment echter nog wel duurder dan het produceren van OLED schermen, maar blijkbaar is Apple binnenkort toch gereed om de overstap te maken.

WatchOS 3

Eerder deze maand introduceerde Apple WatchOS 3 tijdens zijn WWDC Keynote. De grote update maakt de Apple Watch wat het vanaf het begin al had moeten zijn: een strak, snel en intuïtief systeem. Het lijkt er op dat vrijwel elke kinderziekte is verholpen: Apps laden een stuk sneller omdat ze op de achtergrond vast worden gehouden, de interface is compleet vernieuwd en verbeterd en de fitness opties zijn uitgebreid. Meer over de update kun je lezen in ons artikel.

Dit jaar

Een betrouwbare bron wist vorige week nog te melden dat de Apple Watch 2 eind dit jaar zal worden aangekondigd. Apple zal naar verwachting 2 miljoen exemplaren per maand produceren. Op basis van het gerucht van vandaag zou je dus zeggen dat we het over twee verschillende generaties hebben: dit jaar krijgen we dus de Apple Watch 2, terwijl er volgend jaar alweer een nieuw model uit gaat komen met een Micro LED scherm. Althans, zo luiden de geruchten.

Eerdere informatie wees er juist op dat Apple wil dat gebruikers niet elke keer weer een nieuw exemplaar hoeven te kopen, juist omdat je van horloges gewend bent dat ze lang mee gaan. We gaan het binnen enkele maanden mee maken, wanneer Apple naar verwachting het nieuwste model zal onthullen.

 

Bron: Digitimes

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters