Nieuwe applicatie zorgt voor gratis TMC via interne gps-module op HTC-toestellen

De heren van XDA-Developers zijn momenteel druk bezig om een nieuwe applicatie te ontwikkelen waarmee gebruikers van een pda met een gps en radioontvanger de beschikking kunnen krijgen over gratis verkeersinformatie door middel van TMC-gegevens. Het programma zou geschikt zijn voor verschillende HTC- en Samsung-toestellen.

xFM Radio v0.4

TMC is een signaal dat wordt meegezonden via een radiosignaal door gebruik te maken van de RDS-techniek. Het TMC-signaal bevat de actuele situatie van het wegennet zoals files, vertragingen, gladheid en mist. Tot nog toe waren er weinig tot geen applicaties die überhaupt op een smartphone overweg konden met dit signaal. Inmiddels zijn veel softwareproducenten er al klaar voor, zoals bij het softwarepakket van iGO. Echter blijven op dit moment de telefoonproducenten de standaard tegenwerken door de functionaliteit niet te ondersteunen op hun toestellen. Veel telefoons hebben zowel een gps-ontvanger als radio-ontvanger waardoor ze wel overweg kunnen met het RDS-signaal maar de TMC-gegevens nog niet uit kunnen lezen. De heren van XDA-Developers zijn nu bezig om het mogelijk te maken dit TMC-signaal uit te lezen door een extra programmaatje te ontwikkelen genaamd xFM Radio. Met dit programma kunnen telefoons als de HTC Touch Diamond, Touch Pro en de Samsung Omnia binnenkort gebruik maken van de gratis TMC-dienst.

Het programma is nu nog een bèta en de ontwikkelaars zijn nu bezig om een API te ontwikkelen zodat meerdere telefoons gebruik kunnen maken van dit programma. Naar verwachting zal het programma overweg kunnen met iGO-software. TomTom Mobile 7 biedt nog geen ondersteuning voor het programma. Onduidelijk is nog wanneer het programma klaar zal zijn voor gebruik.

Bron: XDA-Developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Alex de Widt -

   Ondertussen wel, toen we dit bericht schreven nog niet.

   Overigens is HyperGPS gebasseerd op de bovenstaande applicatie (API). Heb zelf HyperGPS geprobeerd op mijn HTC Diamond en werkt erg goed 🙂 .

   1. RobC -

    HyperGPS op mijn HTC Diamond Touch geinstalleerd alleen heb ik geen flauw idee welke poort ik moet gebruiken ? welke poort gebruiken jullie ?

    gr

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters