Nieuwe augmented reality bril op komst

Intel, de Amerikaanse chipfabrikant, werkt in het geheim aan een augmented reality bril die gebruik maakt van een Intel RealSense 3D camera.

Intel RealSense

In de bril van Intel zit een RealSense 3D camera. Deze camera is opgebouwd uit 3 verschillende camera’s. Één 1080p HD camera, of zoals Intel het noemt een color sensor, één infrarood camera en één infrarood laser projector. Volgens Intel “zien“ ze gezamenlijk hetzelfde als het menselijk oog, met een gevoel voor diepte en een gevoel over hoe een mens beweegt en omgaat met objecten. Intel RealSense is er al een paar jaar, Intel probeert RealSense al redelijk lang in verschillende producten te verwerken maar heeft daar tot op heden weinig succes mee. Een avatar maken van jezelf word na 2 a 3 keer wel een beetje saai.

Overnames

Intel is de laatste tijd bezig met het overnemen van verschillende augmented reality bedrijven, waaronder Recon. Een bedrijf dat heads-up displays voor skibrillen maakt. Wat Intel precies wilt met de RealSense 3D camera bril is nog niet duidelijk maar volgens Achin Bhowmik, hoofd van het RealSense, zal de focus van Intel liggen op het vergroten van kennis om hiermee verder richting te kunnen geven aan toekomstige producten. Ook zegt Achin dat Intel wel vaker productprototypes ontwerpt die puur zijn gemaakt om te demonstreren wat mogelijk is met technologie.

RealSense in laptops

Vorig jaar was er een drone genaamd de Typhoon H die door de RealSense camera uit zichzelf kon vliegen en zelf obstakels kon ontwijken, net zoals de zojuist uitgebrachte Phantom 4 dan kan. De Typhoon H had een aantal standen; orbit, point of interest, curved cable en journey en bij journey gaat de Typhoon H zelf op pad. De Typhoon H is op dit moment nog niet verkrijgbaar. Waarschijnlijk gaat Intel er zelf niet veel met de technologie doen maar verkopen ze de 3d camera aan andere elektronica fabrikanten, zodat zij zelf een product op de markt kunnen brengen met RealSense.

 

Bron: Intel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters