Nieuwe batterij voor de Nokia 5800 maakt het toestel twee keer zo groot

De Nokia 5800 XpressMusic is een apparaat met een geweldige batterijduur, maar voor de ‘hardcore’ gebruiker is dat natuurlijk nog steeds niet genoeg. Gelukkig komt een Chinees bedrijf met een oplossing, die helaas wel een groot nadeel heeft.

Chinezen, een erg goede reputatie op het gebied van accu’s hebben ze niet, maar toch komen ze elk jaar weer met de geweldigste innovaties op het gebied van batterijen. Een aantal jaren terug bijvoorbeeld werd op de Chinese markt een telefoon geïntroduceerd met een standbytijd van maar liefst één jaar. Buiten China is dat toestel helaas nooit gekomen, de voornaamste reden daarvoor was de onveilige accu.

Het Chinese bedrijf Yoobao wil de Nokia 5800 een ‘power up’ geven. Het heeft een accu ontwikkeld die de batterijduur zal verdubbelen. Ideaal als je een tijdje geen oplaadmogelijkheden tot je beschikking hebt of als je vergeet de accu van je telefoon op te laden.

Al het goede heeft een slechte kant, ook op het gebied van telecom en al helemaal op het gebied van accu’s. De nieuwe Nokia 5800-batterij van Yoobao gaat namelijk niet alleen twee keer zo lang mee, hij is ook nog eens twee keer zo dik. Het achterste deel van de telefooncover past er dus niet op, als je deze superbatterij in je telefoon gepropt hebt.

Gelukkig heeft Yoobao een oplossing: de achtercover is door het bedrijf opnieuw ontworpen. Erg aantrekkelijk ziet het er niet uit en het gaat ook ten koste van de camerakwaliteit die al niet te best was, maar voor mensen die echt langer willen kunnen bellen is dit wellicht een oplossing.

yoobao 1

 

yoobao 2

 

Bron: The Nokia 5800 blog

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters