Nieuwe batterij voor de Nokia 5800 maakt het toestel twee keer zo groot

De Nokia 5800 XpressMusic is een apparaat met een geweldige batterijduur, maar voor de ‘hardcore’ gebruiker is dat natuurlijk nog steeds niet genoeg. Gelukkig komt een Chinees bedrijf met een oplossing, die helaas wel een groot nadeel heeft.

Chinezen, een erg goede reputatie op het gebied van accu’s hebben ze niet, maar toch komen ze elk jaar weer met de geweldigste innovaties op het gebied van batterijen. Een aantal jaren terug bijvoorbeeld werd op de Chinese markt een telefoon geïntroduceerd met een standbytijd van maar liefst één jaar. Buiten China is dat toestel helaas nooit gekomen, de voornaamste reden daarvoor was de onveilige accu.

Het Chinese bedrijf Yoobao wil de Nokia 5800 een ‘power up’ geven. Het heeft een accu ontwikkeld die de batterijduur zal verdubbelen. Ideaal als je een tijdje geen oplaadmogelijkheden tot je beschikking hebt of als je vergeet de accu van je telefoon op te laden.

Al het goede heeft een slechte kant, ook op het gebied van telecom en al helemaal op het gebied van accu’s. De nieuwe Nokia 5800-batterij van Yoobao gaat namelijk niet alleen twee keer zo lang mee, hij is ook nog eens twee keer zo dik. Het achterste deel van de telefooncover past er dus niet op, als je deze superbatterij in je telefoon gepropt hebt.

Gelukkig heeft Yoobao een oplossing: de achtercover is door het bedrijf opnieuw ontworpen. Erg aantrekkelijk ziet het er niet uit en het gaat ook ten koste van de camerakwaliteit die al niet te best was, maar voor mensen die echt langer willen kunnen bellen is dit wellicht een oplossing.

yoobao 1

 

yoobao 2

 

Bron: The Nokia 5800 blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. nimpie -

  De accu van Yoobao is ook een onveilige accu.
  Je nooit een namaak of een andere soort accu in een Nokia toestel plaatsen.
  Plaats altijd de echt accu van Nokia in!

   1. dutchietor -

    Nou ik vind dat die Chinezen anders wel durven. Telefoons worden steeds dunner en de Chinezen komen met een geweldig covertje die je telefoon dikker maakt. :Y

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters