'Nieuwe benchmark voor Android-telefoons voorkomt valsspelen'

Een startup genaamd GameBench is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe benchmark voor Android-telefoons die het onmogelijk moet maken voor fabrikanten om vals te spelen bij de test. Doordat de benchmark gebruik maakt van bestaande Android-games kunnen fabrikanten niet meer frauderen met de prestaties van hun toestellen.

Eerder dit jaar werd bekend dat het meerendeel van de fabrikanten van Android-toestellen fraudeert bij benchmarks. Doordat de fabrikanten hun telefoons sneller laten draaien dan normaal als ze detecteren dat er een benchmark wordt gedraaid scoren de toestellen beter bij de tests. Deze resultaten zijn niet representatief voor alledaags gebruik; als de toestellen altijd op de hogere snelheden zouden draaien zou de batterij aanzienlijk sneller leeg zijn en zouden de toestellen warmer worden dan de bedoeling is.

Om deze vorm van valsspelen tegen te gaan heeft GameBench een aantal tests op basis van bestaande games ontworpen. Daarbij meet de test de prestaties van het toestel tijdens het gamen maar worden ook zaken als energieconsumptie geregistreerd. Daarbij worden meerdere games getest om de resultaten tussen de verschillende spelletjes te vergelijken, iets dat gebruikelijk is bij benchmarks van grafische kaarten voor PC’s.

De benchmark, die onder andere wordt ontwikkeld door ex-medewerkers van fabrikanten als ARM en MediaTek, verkeert momenteel in beta-fase en zal begin volgend jaar beschikbaar zijn voor het grote publiek.

'Nieuwe benchmark voor Android-telefoons voorkomt valsspelen' gbbat lead 
'Nieuwe benchmark voor Android-telefoons voorkomt valsspelen' gamebench charts lead 

Bron: Engadget

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   "meerendeel van de fabrikanten van Android-toestellen fraudeert bij benchmarks"

   fraudeert is wat mij betreft een veel te zwaar woord. Ze gebruiken het potentieel van de SoC optimaal. Het tijdelijk overclocken geeft een vertekend beeld met het dagelijks gebruik, maar daar houdt het wat mij betreft wel mee op. Wanneer ze dat allemaal doen dan is het voordeel weg.

   Wat ik ernstiger vind is dat ik als eigenaar er niet om vraag om mijn SoC zo zwaar te belasten met alle mogelijke gevolgen van dien.

  2. Bas_vhn -

   Goede zaak. Erg irritant en fake hoe met name Samsung de benchmark resultaten manipuleerde op deze manier. Dit lijkt me een goede oplossing, aangezien het in de pc wereld inderdaad ook gebruikelijk is om te benchmarken door middel van games.

  Apple beste apps 2017

  De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

  Social Media

  Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

  iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

  Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

  Animal Crossing Pocket Camp

  Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

  Google Data Datally

  Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters