Nieuwe beta-rom van Android 4.0.3 voor de Galaxy S II lekt uit

Fabrikant Samsung is druk bezig met het klaar stomen van Android 4.0 voor haar vlaggenschip de Galaxy S II. Inmiddels is een nieuwe beta-rom gelekt met rugnummer I9100XXKPA.

Opnieuw heeft de website Sammobile een nieuwe rom met Android 4.0.3 er in gepubliceerd voor de Galaxy S II. De site kent iemand die toegang heeft tot Samsung’s interne development servers waarin de nieuwe test-roms voor smartphones worden gedistribueerd naar alle R&D centra over de wereld. Het is inmiddels de derde keer dat een 4.0.x-rom uitlekt voor het paradepaardje van Samsung.

De nieuwe variant is nog steeds niet erg stabiel en snel in gebruik. Samsung heeft inmiddels wel haar complete TouchWiz-interface op het toestel weten te zetten waardoor er relatief weinig over blijft van de interface van Android 4.0. Wel is alle functionaliteit van het nieuwe OS intact gebleven. De software lijkt van top tot teen wel te werken, maar Samsung moet nu nog flink sleutelen aan de prestaties van het toestel. De nieuwe rom heeft als versienummer I9100XXKPA mee gekregen van de fabrikant.

Samsung zal pas in maart de officiële update uit gaan brengen voor het toestel. De fabrikant heeft dus nog even om aan de prestaties te sleutelen. GSM Arena heeft inmiddels een video gemaakt van de nieuwe rom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Angelo -

  Een launcher is een manier, maar die omzeilt de boel en is niet ltijd stabiel. Wat ik bedoelde is dat je bij de eerste samsung android telefoons de touchwiz in het systeem kon stoppen.. maar dit was al gauw niet meer mogelijk.

  1. rickflits -

   tuurlijk is het niet makkelijk te doen! anders heeft samsung elke dag mailtjes en telefoontjes dat hun telefoon er ineens anders uitziet en ze er geen zak van snappen, omdat ze per ongelijk touchwiz uit hebben gezet. en een puur android skinned phone is voor een telefoon fabrikant niet echt onderschijdend vinden ze aangezien concucentie moordend is (al ben ik het wel mee eens dat een skin niet altijd toegevoegde waarde geeft ook voor normale consument)

 2. jatoch -

  Even om telaten weten…
  Wij hebben GEEN toegang tot de Samsung servers zelf.
  Dit krijgen wij allemaal binnen via insiders.

  In de volgende release werkt Face Unlock 🙂

   1. JaToch -

    Zoals je weet zitten wij iets dichter bij het Samsung vuurtje dan jullie maar hij werkt idd in de nieuwe release 🙂

 3. rickflits -

  Jij en mark snappen er niets van de galaxy nexus is developers phone!!! Niet eens een echte voor consumenten. Tuurlijk krijgen moderne luxe toestellen android 4.0 de ene ieta sneller dan de andere omdat ze er skin over heen gooien en de drivers moeten update. Daarbij mag je wel verwachten dat de telefoon het doet.De nexus serie is puur voor ontwikkelaara en gadet freaks dus als jij gaat zeuren over instabiel heb jij er juist geen verstand van daarbij is android 4.0.3 pas stabiel voor consumenten telefoons zoals samsung galaxy s2. Wil je niet wachten op officiele update kun je altijd rom er op gooien met android 4.0.3 (heb ik ook op de sgs2) maar dat je zeurt over inatabiel is gewoon niet nagedacht bij aankoop. En over update snelheid is ook erg zwaar overdreven,tuurlijk nu android 4.0.3 er is kan er ren consumenten rom zijn maar je kunt niet zomaar de samsung galaxy s 2 stock geven want dan gaat 99‰ van de consument juist klagen want dan snappen ze de telefoon niet meer en die 1‰ aan mensen die stock willen moeten of rommen of custem launcher zoeken

  1. Angelo -

   Dus jij zegt dat als fabrikanten voor ics hun schilletje er over hebben gemaakt,en de drivers voor hun hardware klaar hebben ics pas stabiel is.. laat staan sowieso stabiel is? haha.. De nexus reeks is meer geschikt voor developers, maar niet alleen daarvoor. Standaard heeft kaal android genoeg functie`s, en hoeft er voor mij geen schil omheen. En je mag dan toch verwachten, en dit is ook zeker Google`s bedoeling dat het standaard OS stabiel is bij normaal gebruik, en dat is ICS NIET!! Als je in mij vorige reactie goed hebt gelezen is de Nexus S met gingerbread erg stabiel, maar zeker nog niet zoals IOS en WP7. Maar denk dat dit sowieso een probleem blijft als het opensource blijft.

   1. rickflits -

    lees mijn bericht daar staat met android 4.0.3 is het pas stabiel genoeg! btw ik draai gewoon custom rom en heb nog nooit vastloper gehad! en als jij zo graag over android zeur ga maar lekker in je dagboek klagen

   2. Angelo -

    Kan jij niet normaal praten huilebalk..? Begin gewoon met de reactie dat Google naar mijns inziens ICS niet goed heeft gelanceerd.. Dat jij geen commentaar kan hebben overandroid is wel duidelijk. Android heeft wel mijn voorkeur, maar ik kan normaal over de negatieve kanten praten hoor, want dat heeft android, en WP7 en IOS.. zijn geen van allen perfect!!

  1. gwystyl2 -

   Touchwiz uitzetten is helemaal niet moeilijk, installeer gewoon één van de vele andere launchers zoals Go Launcher, ADW.Launcher, Launcher Pro enz….

   De Nexus one is al een paar jaar oud, dus het is te verwachten dat die op een gegeven moment geen updates meer krijgt. De Nexus S krijgt wel gewoon ICS, en ik verwacht dat dat over een maandje ofzo ook prima stabiel is.

   Op het moment draai ik CyanogenMod 9, ook Android 4.0.3; deze vind ik nu sneller en stabieler dan de leaks van Samsung (XXKP2, KP8 en KPA). Bij alledrie ben ik na een paar uur spelen met iets teveel vastlopers/vertragingen terug gegaan naar CM9. Er is wel duidelijk verbetering te zien, dus ik verwacht dat Samsung in maart gewoon met een nette rom komt. Ik ben nu alleen wel wat gewend aan de kale Android, dus ik moet nog kijken of ik tegen die tijd de Samsung rom met een andere launcher pak of bij CyanogenMod blijf.

 4. Angelo -

  Leuk hoor dat ICS, maar alleen de Galaxy nexus gebruikers kunnen er gebruik van maken. De update voor de Nexus s is ook weer ingetrokken. Persoonlijk viond ik het een zeer slechte zet van Google!!

   1. Mark -

    Waarom janken jullie zo, als je stock android 4.0 wil, moet je de galaxy nexus kopen.. Jij koos voor de galaxy note, en dan moet je niet janken dat je stock wil.. Dan had je dat toestel maar niet moeten kopen..

   2. Angelo -

    Nou nou.. Mark jankert!! je snapt het niet helemaal denk ik. Nog even voor de duidelijkheid. Google lanceerd een nieuw OS en is alleen verkrijgbaar op de Galaxy Nexus. De one niet meer, en op de Nexus s loopt hij voor geen meter, zijn er niet voor niets mee gestopt. Veel mensen kopen op dit moment geen android omdat er maar 1 toestel is waarop dit staat en de Galaxy nexus niet bij iedereen in de smaak valt kwa design. En verder is het maar afwachten welke toestellen de update naar ICS krijgen. De SGII word pas Maart, en dan is ICS er al bijna een half jaar.
    Eer dat de meeste android gebruikers ICS hebben via een update of een ander toestel zijn we minimaal eind dit jaar er pas.. dan is er ICS 4.5 of 5.0 al waarschijnlijk, of zal hier toch zeker al over gesproken worden. dit zal je bij Apple of MS niet zien. Heb trouwens mijn Galaxy Nexus na 14 dagen terug gebracht, om dat ICS nog minder stabiel is dan 2.3.6 op mijn nexus S.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters