Bevestigde nieuwe BlackBerry smartphones zijn misschien de laatste

BlackBerry’s John Chen heeft vandaag bevestigd dat er dit jaar nog twee nieuwe goedkopere BlackBerry toestellen zullen uitkomen. Het zou zo maar kunnen dat het de laatste BlackBerry smartphones worden.

De BlackBerry Priv
De BlackBerry Priv

BlackBerry Priv

Het leek er dankzij de BlackBerry Priv even op dat BlackBerry helemaal terug is, maar ondanks de hype voor de release van het bijzondere toestel vallen de verkoopcijfers sterk tegen. BlackBerry onderscheidt zich met de Priv met een fysiek toetsenbord dat uitgeschoven kan worden, en zoals de naam al doet vermoeden extra veiligheidsmaatregelen. Helaas is dat kennelijk niet genoeg om qua positie weer in de buurt te komen van de grootmacht die het Canadese bedrijf ooit was.

De mobiele hardware divisie van het bedrijf presteert vele malen slechter dan de software die BlackBerry aan bedrijven levert. Het toestel werd door velen gezien als de laatste hoop voor BlackBerry, maar John Chen bevestigde vandaag dat het bedrijf het nog niet op geeft. De man die aangenomen werd om het bedrijf weer relevant te maken liet vandaag weten dat er dit jaar nog twee nieuwe Android smartphones uit zullen komen, beide een stuk goedkoper dan de BlackBerry Priv.

Te hoge prijs

In een interview met The National gaf Chen al aan dat BlackBerry zichzelf mogelijk in de voet heeft geschoten met de hoge prijs van de Priv, en daar zou hij nog best wel eens gelijk in kunnen hebben. Ondanks de unieke eigenschappen van het toestel is $700 te veel voor een smartphone die het qua recensies ook niet echt goed deed. Ook na de onvermijdelijke prijsverlaging bleven andere toestellen veel aantrekkelijk op dat prijspunt.

Blackberry John Chen
John Chen

Nieuwe smartphones

Gelukkig heeft BlackBerry nu dus zijn les geleerd, en komen er twee goedkopere Android toestellen aan. Een van de twee zal een fysiek toetsenbord hebben, terwijl het andere model enkel een touchscreen heeft. De smartphones van BlackBerry gaan tussen de $300 en $400 kosten, en de kans is groot dat beide toestellen verder qua ontwerp en specificaties overeenkomen.

Het einde?

De smartphones waren al in ontwikkeling voor dat de BlackBerry Priv uit kwam, dus nu BlackBerry een strategische beslissing over zijn toekomst moet nemen zou het zo kunnen zijn dat dit de laatste BlackBerry toestellen worden. Chen gaf in een interview eerder dit jaar namelijk al aan dat het bedrijf als het moet zou stoppen met het maken van smartphones, afhankelijk van de ontvangst van de Priv. Zoals we weten viel de verkoop van de Priv erg tegen, en lijkt de conclusie dan ook duidelijk te zijn. Een bizar idee, want slechts tien jaar geleden was BlackBerry net zo populair als nu de iPhone, maar het Canadese bedrijf wist niet goed in te spelen op de ontwikkelingen binnen de markt.

Bron: The National

 

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters