Nieuwe camerachip smartphone kan 3D-scans maken

Zou dat niet gaaf zijn: je maakt met je smartphone een 3D-scan van een Ferrari, en laat een exacte kopie thuis uit je eigen 3D-printer floepen. Dat is misschien de toekomst die naderbij komt nu het bedrijf Caltech een camerachip heeft uitgevonden waarmee smartphones deze 3D-scans kunnen maken.

Nieuwe camerachip smartphone kan 3D-scans maken hajimiri penny angled news web2

Momenteel kunnen er alleen nog hele kleine objecten worden gescand, zoals een muntje. Aan de hand van dat voorbeeld heeft Caltech laten zien dat de smartphonecamera geschikt is om 3D-scans te maken van gedetailleerde objecten. Moeizaam invoeren van de dimensies van een object om er een 3D-print van te maken is zo niet meer nodig. Je maakt er gewoon een paar foto’s van, die door de chip van Caltech in 3D-beelden worden vertaald die de 3D-printer kan begrijpen.

Caltech meldt dat de chip met behulp van laserstralen in staat is om de hoogte, diepte en breedte van een object vast te leggen, en daarbij laat de chip zich helpen door het licht dat van het object reflecteert.

Nu kan het alleen nog met kleine objecten, maar Caltech werkt nog verder aan deze uitvinding om ook grotere voorwerpen te kunnen vastleggen. Zoals misschien ooit die Ferrari.

Een researcher van het Caltech-team die hier aan werkt, zegt dat de chips zeer klein zijn, en makkelijk in te bouwen in een smartphone. Duur hoeft dit allemaal niet te zijn, en de chip kan overigens ook in andere apparaten worden verwerkt.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters