Nieuwe CEO BlackBerry; “We blijven smartphones maken”

De nieuwe topman van BlackBerry heeft aangegeven dat hij van plan is om smartphones te blijven maken met zijn bedrijf. Daarmee lijkt een verkoop van de hardwaretak uit den bozen te zijn.

Joh Chen BlackBerry CEO

De nieuwe topman van BlacKBerry, John Chen, laat in een interview met Bloomberg weten dat hij niet van plan is om de hardwaretak van hand te doen. De nieuwe CEO geeft dan ook aan dat hij telefoons wil blijven maken, maar deze moeten wel winstgevend worden. Mocht de handsettak niet binnen afzienbare tijd winstgevend zijn, dan zal hij Chen niet schromen om deze tak alsnog van de hand te doen of weg te saneren.

“Ik ben erop gefocust dat al onze onderdelen weer groei laten zien en weer winstgevend worden.” Daarnaast gaat Chen ervoor zorgen dat BlackBerry nieuwe inkomsten weet te generen met nieuwe diensten. Ook is het de bedoeling dat hij een andere investeerder gaat vinden of een partij die de software van BlackBerry wil licenseren. Chen kwam gisteren aan de macht bij BlackBerry nadat het bedrijf bekend maakte dat de overname afgeketst was. Als gevolg hiervan is de oudtopman op straat gezet.

Joh Chen is een oude veteraan in de techindustrie die met namen gespecialiseerd is om noodlijdende bedrijven weer nieuw leven in te blazen. Hij heeft dat voor BlackBerry bij drie andere grote bedrijven gedaan, waaronder Walt Disney. Analisten en investeerder zijn dan ook positief gestemd over het aantreden van Chen, maar minder over de kans van het bedrijf zelf, vooralsnog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters