Nieuwe CEO BlackBerry; “We blijven smartphones maken”

De nieuwe topman van BlackBerry heeft aangegeven dat hij van plan is om smartphones te blijven maken met zijn bedrijf. Daarmee lijkt een verkoop van de hardwaretak uit den bozen te zijn.

Joh Chen BlackBerry CEO

De nieuwe topman van BlacKBerry, John Chen, laat in een interview met Bloomberg weten dat hij niet van plan is om de hardwaretak van hand te doen. De nieuwe CEO geeft dan ook aan dat hij telefoons wil blijven maken, maar deze moeten wel winstgevend worden. Mocht de handsettak niet binnen afzienbare tijd winstgevend zijn, dan zal hij Chen niet schromen om deze tak alsnog van de hand te doen of weg te saneren.

“Ik ben erop gefocust dat al onze onderdelen weer groei laten zien en weer winstgevend worden.” Daarnaast gaat Chen ervoor zorgen dat BlackBerry nieuwe inkomsten weet te generen met nieuwe diensten. Ook is het de bedoeling dat hij een andere investeerder gaat vinden of een partij die de software van BlackBerry wil licenseren. Chen kwam gisteren aan de macht bij BlackBerry nadat het bedrijf bekend maakte dat de overname afgeketst was. Als gevolg hiervan is de oudtopman op straat gezet.

Joh Chen is een oude veteraan in de techindustrie die met namen gespecialiseerd is om noodlijdende bedrijven weer nieuw leven in te blazen. Hij heeft dat voor BlackBerry bij drie andere grote bedrijven gedaan, waaronder Walt Disney. Analisten en investeerder zijn dan ook positief gestemd over het aantreden van Chen, maar minder over de kans van het bedrijf zelf, vooralsnog.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters