Nieuwe CEO BlackBerry; “We blijven smartphones maken”

De nieuwe topman van BlackBerry heeft aangegeven dat hij van plan is om smartphones te blijven maken met zijn bedrijf. Daarmee lijkt een verkoop van de hardwaretak uit den bozen te zijn.

Joh Chen BlackBerry CEO

De nieuwe topman van BlacKBerry, John Chen, laat in een interview met Bloomberg weten dat hij niet van plan is om de hardwaretak van hand te doen. De nieuwe CEO geeft dan ook aan dat hij telefoons wil blijven maken, maar deze moeten wel winstgevend worden. Mocht de handsettak niet binnen afzienbare tijd winstgevend zijn, dan zal hij Chen niet schromen om deze tak alsnog van de hand te doen of weg te saneren.

“Ik ben erop gefocust dat al onze onderdelen weer groei laten zien en weer winstgevend worden.” Daarnaast gaat Chen ervoor zorgen dat BlackBerry nieuwe inkomsten weet te generen met nieuwe diensten. Ook is het de bedoeling dat hij een andere investeerder gaat vinden of een partij die de software van BlackBerry wil licenseren. Chen kwam gisteren aan de macht bij BlackBerry nadat het bedrijf bekend maakte dat de overname afgeketst was. Als gevolg hiervan is de oudtopman op straat gezet.

Joh Chen is een oude veteraan in de techindustrie die met namen gespecialiseerd is om noodlijdende bedrijven weer nieuw leven in te blazen. Hij heeft dat voor BlackBerry bij drie andere grote bedrijven gedaan, waaronder Walt Disney. Analisten en investeerder zijn dan ook positief gestemd over het aantreden van Chen, maar minder over de kans van het bedrijf zelf, vooralsnog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters