Nieuwe CEO HP: WebOS wordt beter dan Android of iOS

Wie het nog snapt mag het zeggen: de nieuwe CEO van HP, Meg Whitman, meent dat het eerder door de fabrikant uitgerangeerde WebOS ‘grote voordelen’ biedt boven de succesvolle concurrerende besturingssystemen iOS (iPhone) en Android.

webOS tablet

De uitlating komt van de nieuwe baas van hetzelfde HP dat zijn WebOS-team ontbond en ontsloeg, en de producten met dat platform voor opheffingsuitverkoopprijzen in de etalage gooide.

Nu een nieuwe bazin is aangetreden, wordt dat kennelijk deels teruggedraaid. Whitman meldt dat ze het spijtig vindt dat haar Palm/WebOS-team zo’n onrustige periode heeft gehad, en is kennelijk van plan dat weer op te bouwen rondom haar nieuwe zet om het platform open-source te maken.

Het WebOS heeft volgens haar boven iOS het voordeel dat het geen gesloten systeem is, maar naar believen door fabrikanten op hun apparaten kan worden gezet. En Android is volgens haar ‘ongelooflijk gefragmenteerd’, iets dat WebOS ook niet zou overkomen.

Of de opmerkingen van Whitman betekenen dat HP weer op WebOS gebaseerde smartphones en tablets gaat maken zoals voorheen, is niet helemaal duidelijk. Tot dusver heeft zich nog geen enkele andere belangrijke fabrikant gemeld die iets in WebOS ziet.

Het platform was voordat het werd afgestoten door HP ook niet erg populair: de tablets bleven in de schappen liggen en de telefoons waren gewoon veel te duur. Pas toen ze voor honderd dollar in de uitverkoop werden gedaan, werd de tablet van HP heel eventjes bijna net zo populair als de iPad van Apple, totdat de voorraad op was. Waarna veel nieuwe bezitters direct probeerden om er Android op te zetten, omdat voor dat platform veel meer apps beschikbaar zijn.

Bron: Softpedia

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters