'Nieuwe CEO Microsoft is topman uit eigen gelederen'

Microsoft heeft naar verluid een nieuwe topman gekozen voor het bedrijf. Satya Nadella, momenteel topman van de cloud services binnen Microsoft, zal waarschijnlijk volgende week benoemd worden als CEO van het bedrijf.

De Amerikaanse zakenkrant Bloomberg wist het nieuws afgelopen nacht als eerste naar buiten te brengen. Volgens de bron is het besluit zo goed als rond en wordt deze week nog het definitieve besluit door de raad van bestuur van Microsoft ondertekend. De bekendmaking van de nieuwe CEO zal dan volgende week plaatsvinden, aldus Bloomberg. Microsoft wilde nog niet reageren op het nieuws.

De nieuwe topman zal volgens de bron Satya Nadella gaan worden. Nadella is momenteel Vice President van de cloud service binnen Microsoft en de zakelijke cloud. Nadella, afkomstig uit India, werkt inmiddels al twintig jaar voor Microsoft en is een echte veteraan binnen het bedrijf. Nadella zou wel bedongen hebben dat Microsoft oprichter Bill Gates zijn voorzitterschap binnen het raad van bestuur opgeeft. Waarom Nadella dat gewild heeft is nog onduidelijk; vermoedelijk omdat Gates nog een te grote vinger in de pap heeft binnen het bedrijf waardoor Microsoft zich niet snel genoeg heeft kunnen ontwikkelen.

Nadella is een relatief veilige oplossing voor het CEO schap voor Microsoft. Critici hadden gehoopt op een CEO die wat voortvarender zou zijn en meer ‘van deze tijd’ zou zijn zoals Steven Elop, oud topman van Nokia. Desondanks lijkt de beurs positief te reageren op het gerucht. De nieuwe CEO zal vermoedelijk volgende week, na een zoektocht van vijf maanden, benoemd gaan worden.

Satya Nadella CEO Microsoft 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters