'Nieuwe CEO Microsoft is topman uit eigen gelederen'

Microsoft heeft naar verluid een nieuwe topman gekozen voor het bedrijf. Satya Nadella, momenteel topman van de cloud services binnen Microsoft, zal waarschijnlijk volgende week benoemd worden als CEO van het bedrijf.

De Amerikaanse zakenkrant Bloomberg wist het nieuws afgelopen nacht als eerste naar buiten te brengen. Volgens de bron is het besluit zo goed als rond en wordt deze week nog het definitieve besluit door de raad van bestuur van Microsoft ondertekend. De bekendmaking van de nieuwe CEO zal dan volgende week plaatsvinden, aldus Bloomberg. Microsoft wilde nog niet reageren op het nieuws.

De nieuwe topman zal volgens de bron Satya Nadella gaan worden. Nadella is momenteel Vice President van de cloud service binnen Microsoft en de zakelijke cloud. Nadella, afkomstig uit India, werkt inmiddels al twintig jaar voor Microsoft en is een echte veteraan binnen het bedrijf. Nadella zou wel bedongen hebben dat Microsoft oprichter Bill Gates zijn voorzitterschap binnen het raad van bestuur opgeeft. Waarom Nadella dat gewild heeft is nog onduidelijk; vermoedelijk omdat Gates nog een te grote vinger in de pap heeft binnen het bedrijf waardoor Microsoft zich niet snel genoeg heeft kunnen ontwikkelen.

Nadella is een relatief veilige oplossing voor het CEO schap voor Microsoft. Critici hadden gehoopt op een CEO die wat voortvarender zou zijn en meer ‘van deze tijd’ zou zijn zoals Steven Elop, oud topman van Nokia. Desondanks lijkt de beurs positief te reageren op het gerucht. De nieuwe CEO zal vermoedelijk volgende week, na een zoektocht van vijf maanden, benoemd gaan worden.

Satya Nadella CEO Microsoft 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters