‘Nieuwe details Andromeda gelekt’

Google heeft net de uitrol van Android 7.0 Nougat gestart. Toch zijn er al genoeg geruchten verschenen over het nieuwe besturingssysteem van de zoekgigant. Dat zou Andromeda gaan heten.

Android 7.0 Nougat

Pixel 3 AndromedaGoogle is sinds augustus 2016 gestart met de uitrol van Android 7.0 Nougat. Dit systeem is op verschillende punten een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Zo is het in Nougat mogelijk om te multitasken in splitscreen en in splitscreenmodus tekst en plaatjes te kopiëren en te plakken. Onlangs bleek nog dat 0,3 procent van de toestellen het nieuwe operating system van Google draait.

Andromeda

Android 7.0 draait dus nog lang niet op elke smartphone. Toch zijn er al genoeg details gelekt over het volgende besturingssysteem, dat voor nu de naam Andromeda draagt. Zo zou Google Andromeda testen op de Nexus 9 en brengt het bedrijf naar verluidt een Pixel 3-laptop met Andromeda uit in 2017. Nu heeft een anonieme bron aan 9To5Google verteld dat twee grote onderdelenleveranciers van Google toegang hebben tot ontwikkelaarspakketten voor het nieuwe besturingssysteem. De eerste Andromeda-apparaten zouden volgens hem in de tweede helft van 2017 uitkomen.

Synchronisatie tussen apparaten

Ook zegt de lekker dat synchronisatie tussen apparaten een groot onderdeel is van het volgende operating system van Google. Zo zouden meldingen tussen verschillende apparaten die hetzelfde account gebruiken synchroniseren. Volgens de lekker geeft alleen het apparaat dat in gebruik is de meldingen weer.

Functionaliteit Allo logischer

In dit daglicht zou de functionaliteit van Allo ook een stuk logischer zijn. Voor de nieuwe chat-app is een telefoonnummer nodig en bovendien slaat hij chathistorie op elk apparaat apart op. Bovendien is er geen Allo-cliënt voor desktopcomputers. Door Allo via Andromeda met alle systemen te laten synchroniseren zouden de gebreken en de functionaliteit van Allo een stuk logischer zijn.

Bron: 9To5Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters