‘Nieuwe details Andromeda gelekt’

Google heeft net de uitrol van Android 7.0 Nougat gestart. Toch zijn er al genoeg geruchten verschenen over het nieuwe besturingssysteem van de zoekgigant. Dat zou Andromeda gaan heten.

Android 7.0 Nougat

Pixel 3 AndromedaGoogle is sinds augustus 2016 gestart met de uitrol van Android 7.0 Nougat. Dit systeem is op verschillende punten een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Zo is het in Nougat mogelijk om te multitasken in splitscreen en in splitscreenmodus tekst en plaatjes te kopiëren en te plakken. Onlangs bleek nog dat 0,3 procent van de toestellen het nieuwe operating system van Google draait.

Andromeda

Android 7.0 draait dus nog lang niet op elke smartphone. Toch zijn er al genoeg details gelekt over het volgende besturingssysteem, dat voor nu de naam Andromeda draagt. Zo zou Google Andromeda testen op de Nexus 9 en brengt het bedrijf naar verluidt een Pixel 3-laptop met Andromeda uit in 2017. Nu heeft een anonieme bron aan 9To5Google verteld dat twee grote onderdelenleveranciers van Google toegang hebben tot ontwikkelaarspakketten voor het nieuwe besturingssysteem. De eerste Andromeda-apparaten zouden volgens hem in de tweede helft van 2017 uitkomen.

Synchronisatie tussen apparaten

Ook zegt de lekker dat synchronisatie tussen apparaten een groot onderdeel is van het volgende operating system van Google. Zo zouden meldingen tussen verschillende apparaten die hetzelfde account gebruiken synchroniseren. Volgens de lekker geeft alleen het apparaat dat in gebruik is de meldingen weer.

Functionaliteit Allo logischer

In dit daglicht zou de functionaliteit van Allo ook een stuk logischer zijn. Voor de nieuwe chat-app is een telefoonnummer nodig en bovendien slaat hij chathistorie op elk apparaat apart op. Bovendien is er geen Allo-cliënt voor desktopcomputers. Door Allo via Andromeda met alle systemen te laten synchroniseren zouden de gebreken en de functionaliteit van Allo een stuk logischer zijn.

Bron: 9To5Google

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters