Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaar

Microsoft heeft haar nieuwe Windows Phone-app voor Facebook vandaag online gezet. Onder andere de Messenger-dienst is nu in de applicatie opgenomen.

En dat terwijl Facebook onlangs zelf ook al een Messenger-app voor Windows Phone ontwikkelde. Volgens Microsoft is het design van haar Facebook-app voor Windows Phone op de schop gegaan en werkt het programmaatje sneller.

Hoeveel sneller, dat vertelt Microsoft niet. De app ondersteunt nu wel meer talen. Ook kun je video’s nu via je Windows Phone uploaden. Ook fijn is dat de app voortaan in contact staat met de People-app van Windows Phone. Je contacten, evenementen en fotoalbums van Facebook worden daar voortaan in opgenomen.

Hoewel Facebook dus nu langzamerhand ook maar eens een Messenger-app ontwikkelde, maakt Microsoft zelf een Facebook-app voor Windows Phone. Het is het nadeel van Windows Phone. Het marktaandeel van het OS is zoveel kleiner dan Android en iOS dat het ook voor Facebook het niet heel interessant is om daar apps voor te ontwikkelen.

Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaar screenshot-3 
Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaar screenshot-4 
Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaar screenshot-5 
Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaar screenshot-0 
Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaar screenshot-1 
Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaar screenshot-2 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hanszw -

  Dat Microsoft zelf een Facebook Messenger heeft gemaakt staat helemaal los van het marktaandeel van Windows Phone. Tot wp8 zat de facebook messenger namelijk in de people hub van de toestellen standaard ingebouwd, dus een losse messenger was puur overbodig en daarom ook de werkelijk rede waarom Facebook zelf nooit met een messenger voor WP kwam. Microsoft heeft dat aangepast omdat losse applicaties gemakkelijker zijn te updaten, de ingebouwde meesenger ging er uit en dus ook logisch dat Microsoft dat met een losse applicatie meteen zelf weer goedmaakte. Tot nu toe heeft Facebook zelf geen messenger applicatie voor WP, gewoon omdat niemand daar op zit te wachten.

  1. Voxxie -

   En daarnaast heeft Microsoft zelf ooit aangegeven dat de Facebook app door beide partijen samen wordt ontwikkeld (Microsoft en Facebook).
   Ik kan alleen zo snel dat bericht niet meer terug vinden.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters