‘Eerste nieuwe features Android O bekend’

Hoewel het lijkt alsof Android Nougat nog niet zo lang geleden uitkwam en nog niet eens alle geschikte toestellen de update hebben ontvangen, is het toch alweer bijna tijd voor een nieuwe versie van het besturingssysteem. Op 17 maart zal het jaarlijkse Google 1/0 festival beginnen, waarbij verschillende communities van ontwikkelaars samenkomen. Tijdens het evenement wordt verwacht dat Google de volgende Android update zal onthullen. Deze zou Android O of Oreo gaan heten. Uiteraard zijn de geruchten over mogelijke features van het besturingssysteem volop aanwezig.

Vinger gebaren

Volgens een bron, welke insider kennis zou hebben over Android O, zou het mogelijk zijn opdrachten te geven door het maken van gebaren met de vingers. Zo zou de lijst met contacten worden getoond, wanneer de letter “C” op het scherm zou worden getekend. Een soortgelijke feature zagen we eerder bij de Huawei Mate 9. Met de Knuckle 2.0 software kan de gebruiker bij het Huawei toestel de C met de knokkels tekenen. Dit zorgt ervoor dat de camera app wordt gestart.

Herkenning van adressen

Volgens andere geruchten zou het nieuwe besturingssysteem adressen kunnen filteren uit andere content. Een gebruiker zou hiermee bijvoorbeeld een adres kunnen selecteren, waar naartoe gegaan moet worden. Android O zou herkennen dat het een adres is en de locatie tonen in Google Maps.

Copy Less

Ook zou er bij Android O een feature zijn toegevoegd aan het virtuele QWERTY keyboard: Copy Less. Deze zou ervoor moeten zorgen dat de gebruiker minder hoeft te kopiëren tussen verschillende apps. Teksten die veel gekopieerd worden, zoals bijvoorbeeld adressen, zouden tijdens het typen als een suggestie worden aangeboden.

Android O: voorlopig blijven het geruchten

Hoewel de features handig zouden zijn om toe te voegen aan Android O, is er geen garantie dat dit inderdaad zal gebeuren. Voorlopig is er nog niks bevestigd over het nieuwe besturingssysteem. Hier komt mogelijk verandering in tijdens het Google 1/0 evenement.

Android Oreo

Bron: VentureBeat

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters