‘Eerste nieuwe features Android O bekend’

Hoewel het lijkt alsof Android Nougat nog niet zo lang geleden uitkwam en nog niet eens alle geschikte toestellen de update hebben ontvangen, is het toch alweer bijna tijd voor een nieuwe versie van het besturingssysteem. Op 17 maart zal het jaarlijkse Google 1/0 festival beginnen, waarbij verschillende communities van ontwikkelaars samenkomen. Tijdens het evenement wordt verwacht dat Google de volgende Android update zal onthullen. Deze zou Android O of Oreo gaan heten. Uiteraard zijn de geruchten over mogelijke features van het besturingssysteem volop aanwezig.

Vinger gebaren

Volgens een bron, welke insider kennis zou hebben over Android O, zou het mogelijk zijn opdrachten te geven door het maken van gebaren met de vingers. Zo zou de lijst met contacten worden getoond, wanneer de letter “C” op het scherm zou worden getekend. Een soortgelijke feature zagen we eerder bij de Huawei Mate 9. Met de Knuckle 2.0 software kan de gebruiker bij het Huawei toestel de C met de knokkels tekenen. Dit zorgt ervoor dat de camera app wordt gestart.

Herkenning van adressen

Volgens andere geruchten zou het nieuwe besturingssysteem adressen kunnen filteren uit andere content. Een gebruiker zou hiermee bijvoorbeeld een adres kunnen selecteren, waar naartoe gegaan moet worden. Android O zou herkennen dat het een adres is en de locatie tonen in Google Maps.

Copy Less

Ook zou er bij Android O een feature zijn toegevoegd aan het virtuele QWERTY keyboard: Copy Less. Deze zou ervoor moeten zorgen dat de gebruiker minder hoeft te kopiëren tussen verschillende apps. Teksten die veel gekopieerd worden, zoals bijvoorbeeld adressen, zouden tijdens het typen als een suggestie worden aangeboden.

Android O: voorlopig blijven het geruchten

Hoewel de features handig zouden zijn om toe te voegen aan Android O, is er geen garantie dat dit inderdaad zal gebeuren. Voorlopig is er nog niks bevestigd over het nieuwe besturingssysteem. Hier komt mogelijk verandering in tijdens het Google 1/0 evenement.

Android Oreo

Bron: VentureBeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters