Nieuwe features Windows Phone 8.1 door ontwikkelaars gelekt

Microsoft heeft de Software Development Kit voor Windows Phone 8.1 vrijgegeven aan een select groepje ontwikkelaars. Uiteraard komen er vervolgens details over de update naar buiten.

Nieuwe features Windows Phone 8.1 door ontwikkelaars gelekt 8 1messaging

Zo heeft een anonieme ontwikkelaar op Reddit een gedetailleerde opsomming gemaakt van alle nieuwigheidjes. Microsoft hintte al op een samensmelting van Windows Phone en Windows RT en met de komst van 8.1 is de eerste stap in ieder geval genomen.

Bij het ontwikkelaarspakket zit namelijk een ‘Universal App’-ondersteuning, met bijgeleverde templates voor de ontwikkeling van apps voor in de Windows Store én de Windows Phone Store. Onduidelijk is nog of het nu eenvoudiger voor ontwikkelaar is om apps te maken die het zowel op tablets als telefoons doen. Tijd zal het uitwijzen. Het begin is in ieder geval gemaakt.

Een update die in het oog springt is een instellingenmenu voor het ontvangen van berichten. De standaardapplicatie kan hiervoor worden veranderd in bijvoorbeeld Facebook Messenger. Andere toevoegingen zijn bijvoorbeeld VPN-ondersteuning en Battery Power Sense, dat in kaart brengt welke app hoeveel energie verbruikt. SkyDrive is in de nieuwe update omgedoopt tot OneDrive, zoals aangekondigd.

Het is interessant om te zien waarom de Bing-zoekfunctie het niet doet. Een verklaring kan zijn dat Microsoft Siri-rivaal Cortana nog even geheim wil houden voor de rest van de wereld.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters