‘Nieuwe generatie batterijen verdubbelen levensduur’

Het is een van dé grote ergernissen onder smartphonebezitters: een batterij die snel leeg is. Het merendeel van de mobiele telefoons moet dagelijks worden opgeladen. Er is nu gelukkig een batterij in ontwikkeling die dankzij een nieuwe techniek twee keer zolang meekan.

Nokia Lumia 710 batterij

Batterijen worden al steeds groter. Zo beschikt de LG G3 over een inhoud van 3000 mAh. Absoluut gezien is dat zeer veel, maar omdat de hardware steeds meer energie vreet heb je er weinig aan. Zo moet de G3 dagelijks weer aan de lader.

De G3 is helaas geen uitzondering op de regel. Onderzoekers van de Stanford-universiteit hebben gelukkig een nieuwe type lithium-batterij ontwikkeld. De batterij zou veel meer energie kunnen opnemen dan de huidige ionenbatterij.

Steven Chu, namens Stanford verantwoordelijk voor het onderzoek naar de nieuwe batterij, voorspelt dat de nieuwe generatie batterijen het twee tot drie keer langer uithouden dan de batterij die nu in je smartphone zit. Nu is het wachten tot het moment dat de nieuwe generatie batterijen in massaproductie gaan, zodat de consument de vruchten ervan kan plukken.

Bron: Nature

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. GrumpyJohn -

  Mijn LG G2 haalt 1,5 dag, en dan doe ik bellen, smses, whatsappen, internetten en zo nu en dan een game. enige energiebesparende optie die ik gebruik is automatisch scherm aanpassen aan licht. als ik em smorgen van de lader haal moet ik em op de helft van de volgende dag er weer aan leggen. Jammer dat de G3 daar als opvolger moeite mee heb. dat scherm schijnt em toch aardig leeg te trekken, en waarom, het is amper te zien met het blote oog, toch zonde voor zo een revolutionair toestel…..nou ja moet nog een jaartje met mn G2, en zoals ie me nu bevalt zal dat geen moeite kosten. tot nu toe beste wat ik qua smartphones gehad heb. daarna zien we wel weer wat er op de markt is

  1. Danijel -

   Met mijn iPhone 5S haal ik denk ik net 6 uur als ik hem intensief gebruik. Dat is echt te weinig; ik moet hem altijd tussendoor gaan opladen en dat is arlxt. Ik hoop echt dat we gewoon naar 18 uur batterij toe kunnen; elke avond in de lader gooien vind ik niet zo erg.

   1. GrumpyJohn -

    6 uurtjes is idd niks zeg, erg vervelend als je lange tijden weg bent en niet a la minuut kan laden. Zoals je zegt, laten we hopen dat ze snel met iets op dat vlak qua verbetering komen……zou dat liever zien dan nog scherpere schermen en of nog snellere processors

   2. Toussaint Jongen -

    Hmm toch vreemd. Ik hoor ook veel positiviteit over de accuduur van de iPhone 5(S)
    Mijn Lumia 1520 gaat in ieder geval ook makkelijk 1,5 dag mee ^^

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters