Nieuwe geruchten over een Nokia-tablet duiken op

Volgens Taiwanese toeleveranciers zal Nokia eind februari haar eigen 10-inch tablet wereldkundig maken. De tablet zal lopen op Windows 8 RT en voorzien zijn van een Qualcomm-processor.

Het gerucht is afkomstig van het twijfelachtige Digitimes die op zijn beurt weer toeleveranciers in Taiwan weet te citeren. Geruchten over een Nokia-tablet doen al tijden de ronde maar al voor de lancering bleek dat Microsoft Nokia nog geen toestemming had verleend om een tablet op de markt te brengen. Nokia zelf heeft altijd aangegeven dat het de tabletmarkt een interessante markt vindt en daarmee lijkt de producent te willen zeggen dat het inderdaad al een tablet in ontwikkeling heeft.

Volgens Digitimes had Nokia haar tablet al aan het begin van 2012 klaar liggen maar toen intern bekend werd dat Microsoft haar eigen tablet aan het ontwikkelen was, ging de organisatie zich richten op smartphones. Nokia lijkt tijdens het Mobile World Congress alsnog haar eerste 10-inch tablet te gaan introduceren. Dit evenement zal eind februari 2013 gaan plaatsvinden in Barcelona. De tablet zal op Windows 8 RT gaan draaien, een 10-inch scherm mee gaan krijgen en naar alle waarschijnlijkheid een quadcore-processor van Qualcomm.

Windows 8 Nokia tablet concept 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via