Nieuwe geruchten over Samsung Galaxy S III: koning der superphones

Boy Genius Report heeft nieuwe gegevens ontvangen over de Samsung Galaxy S III, het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Als het rijtje specificaties klopt, kunnen alle concurrenten die nu om de aandacht van de wereldpers strijden op het Mobile World Congress wel inpakken.

Galaxy S III mockup

Al eerder bracht BGR het nieuws dat het toestel een heel groot scherm zou krijgen, en een keramische achterkant in plaats van het altijd weer tamelijk goedkoop aanvoelende ‘Samsung-plastic’. Hier zijn de specificaties die BGR heeft binnengekregen:

– 1,5 Ghz quadcore Samsung Exynos processor
– 4.8 inch ‘full HD’ 1080p resolutie scherm met 16:9 verhouding
– 2-megapixel camera voor
– 8-megapixel camera achter
– Ondersteuning voor 4G LTE-netwerken
– Android Ice Cream Sandwich 4.0 besturingsysteem

En daarmee moeten we het voorlopig weer doen, totdat BGR of een ander techblog weer wat nieuwe informatie opduikt.

Het is de vraag of het allemaal klopt, en Samsung zal die vraag niet beantwoorden, want de fabrikant heeft eerder al bekendgemaakt dat de opvolger van de bijzonder succesvolle Galaxy S II niet op het Mobile World Congress zal worden gepresenteerd, dat momenteel plaatsvindt in Barcelona. Daar zijn door diverse fabrikanten nieuwe quadcore topmodellen voor 2012 gelanceerd, maar met de specificaties van de S III – als die kloppen – blaast Samsung ze allemaal uit het water.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. BOVAG -

  ze mogen het toestel wel een keer gaan lanceren want bijna elke grote fabrikant heeft deze specs ook zoals HTC LG en Sony en Huawai(als die komt in de EU dan)
  anders haal ik wel een andere.

 2. ndb -

  ben ik nou de enige die vind dat dit dikke onzin is en dat het alleen maar nadelig zal zijn voor de batterij en prestaties? ik bedoel kom op 1080p op een telefoon?? ja voor over 2 jaar is het leuk als er reken kracht en accu capaciteit over is. maar op dit moment heb ik gewoon liever 720p en wat betere prestaties en accu duur.

 3. Bas_v -

  Ik was ook verbaasd over het scherm van de note. Maar het verschil tussen 720 en 1080 is gigantisch, bij 1080 zijn er namelijk ruim 2 keer zoveel pixels aanwezig. Ik weet niet, het klinkt gewoon een beetje too good to be true, maar we zullen zien 🙂

 4. Bas_v -

  Ziet er inderdaad veelbelovend uit. Ik denk alleen dat die resolutie niet waar is. Ik bedoel volgens mij heeft de galaxy note een resolutie van 1280 bij 720 op een 5 inch scherm, dan lijkt me dat de resolutie uit dit bericht op een 4.8 inch scherm ongeveer onmogelijk is op dit moment. Maargoed de tijd zal het leren.

  1. bartvuijk -

   Kleine correctie: de Note heeft een 5.3 inch scherm, en met dat toestel heeft Samsung toch ook behoorlijk wat verbazing weten te wekken. Ik laat me graag weer verrassen door ze 😉

 5. Bouke -

  Voorop gesteld, als dit waar is zijn het fantastische specificaties. Maar onderscheidend is (op papier) alleen de resolutie. Wellicht zou je de keramisch achterkant kunnen noemen, maar iets dergelijks wordt ook in de HTC One S gebruikt (alleen wordt deze net onder het topmodel One X gezet). Ten opzichte van de S2 is de behuizing dan wel een behoorlijke vooruitgang.

  Nogmaals, het ziet er veelbelovend uit, maar "de concurrentie wegblazen"…

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters